2019. március 26., kedd,  Emánuel
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. augusztus 01., szerda
Román és magyar rendőrök a határ mentén
Arad megyében és a Békés megyei Gyulán közösen járőröznek
Szerző: SZ. M.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is járőröznek román rendőrök a Békés megyei fürdővárosban, Gyulán. Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség két-két rendőre július 30-a és augusztus 26-a között dolgozik együtt magyar kollégáikkal, Gyulán elsősorban a turisták által gyakran látogatott belvárosban, a vár környékén és a fürdőben teljesítenek közös szolgálatot a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrjárőreivel.

A közös munka július 30-tól augusztus 26-ig tart

 

Az elmúlt évek tapasztalatai mutatják, hogy a román turisták örömmel fogadják, ha hazájuk rendőrei anyanyelvükön nyújtanak útbaigazítást, adnak tájékoztatást, vagy ismertetnek velük magyar jogszabályokat. A közös szolgálatellátás lehetőséget ad arra is, hogy a két ország rendőrei tapasztalatokat cseréljenek, megosszák egymással a határmenti területek közbiztonságáról az ismereteiket, információikat.

 

Ugyanebben az időben, Romániában is működik közös magyar–román járőrszolgálat. Arad megye több településén, július 30-ától augusztus 26-ig heti váltásban teljesít szolgálatot két Békés megyei rendőr, hogy a magyar állampolgárokat segítsék.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.