2019. március 26., kedd,  Emánuel
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. augusztus 01., szerda
Rendőrök a Körösökön
Folyamatosan járőröznek a folyók Békés megyei szakaszain
Szerző: SZ. M.
A balesetek, tragédiák megelőzése érdekében a Békés megyei rendőrök folyamatosan tartanak vízi rendészeti ellenőrzéseket a Körösökön, nyáron. A Gyulai Rendőrkapitányság, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség és a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei folyamatosan ellenőriznek a Körösök Békés megyei szakaszain, leggyakrabban a Kettős-Körösön, és a Hármas-Körösön járőröznek. A folyókon kívül a horgásztavakon, holtágakban is tartanak ellenőrzéseket. A fürdőzőket, a horgászokat, a hajósokat és a különböző vízi sporteszközök használóit is arra kérik, hogy tartsák be az előírásokat.

Nyáron a rendőrök is vízre szállnak

 

Szabadvizek mentén az a legbiztonságosabb, ha kijelölt fürdőhelyen fürdenek. Itt vannak meg azok a feltételek, amelyek szükség esetén lehetővé teszik a gyors mentést, segítségnyújtást, de ezeken a helyeken is a fürdőhelyet jelölő bóják között kell maradni.

 

A folyók medre helyenként hirtelen mélyül, a víz hőmérséklete, a sodrás erőssége sem kiszámítható, ezért a jól úszóknak is tanácsos az óvatosság. Ittas állapotban, vagy közvetlenül étkezés, napozás után senki ne ugorjon vízbe. A gyermekekre különösen ügyelni kell, ha tudnak úszni, még akkor se fürödjenek felnőtt felügyelete nélkül.

 

A csónakkal, hajókkal közlekedőknek is ügyelniük kell a biztonságra. Rossz állapotú, műszakilag hibás vízi járművekkel, kötelező felszerelések, a mentéshez szükséges eszközök nélkül ne induljanak el – tanácsolja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.