2019. március 23., szombat,  Emőke
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. június 06., szerda
Sztárportré Varga Liviusszal
(VIDEÓINTERJÚ)
Szerző: sztarportre.hu – Molnár Szabolcs
Ott kell fejlődni, ahol tudunk! – tartja Varga Livius. Videóinterjújában ki is fejti, mire alapozza azt a megállapítását.

Varga Livius

 

Varga Livius: „Amikor gyerek voltam, apukámmal sokat beszélgettünk, és sok kérdés merült fel. Gyerekként láttam azt is, hogy eldönthetünk magunkban dolgokat, és figyelhetjük, hogy betartjuk-e. Ilyen volt például a reggeli ébredés. Mindig csodálkoztam anyukámon, mert megmondta, hogy hánykor akar felkelni, felhúzta az órát, és mielőtt az megszólalt volna, ő már ott állt ébren. Később rájöttem, hogy én is képes vagyok erre.

 

Szokták mondani, hogy egy bizonyos témáról meditálni, az nem más, mint azzá válni.

 

Van egy olyan állapot elalvás előtt, lefekvés után, amikor nagyon nagy gondolataink vannak, nagyon jó ötletek jöhetnek. Ez azért van, mert elalvás előtt már nem zavar a nagy zaj, ami napközben van a fejben, nem cikáznak a gondolatok fénysebességgel, és az elme ilyenkor nagyon hatékony tud lenni, ha egy bizonyos témán gondolkozol.

 

Megoldáskeresés:

 

Ha van egy probléma, lehet, hogy valakinek egy internetes kereső program ad segítséget. Beüti, és kiderül, hogy vannak olyan oldalak, közösségek, ahol sok embernek teljesen azonos a problémája. Egy-egy ilyen oldalon az ember elkezd olvasni az üggyel kapcsolatban, nézi a tapasztalatokat, hogy kinek mi az, ami bejött, vagy mi az, ami nem segített, és napok múlva azt veszi észre, hogy egy kicsit szakértője lesz az ügynek, és már van ötlete, hogy mit kellene tenni.

 

Ott kell fejlődni, ahol tudunk!

 

A tapasztalat nagyon fontos, talán még fontosabb is, mint az absztrakt gondolkodás. Van, aki az egész történelmet bemagolja, hogy abból tanuljon, mégsem okul belőle, van aki pedig csak elhiszi a nagyapjának, hogy márpedig ezt így kell csinálni, és 10 évvel később jön rá, hogy miért is kellett így.”

 

(www.sztarportre.hu)

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.