2019. március 22., péntek,  Beáta és Izolda
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. április 13., péntek
A két kerék kis mesterei
Kerékpáros versenyeket rendeztek általános iskolásoknak
Szerző: SZ. M.
Kerékpáros versenyeket rendezett a napokban a rendőrség Békés megyei általános iskolásoknak Szeghalmon. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Szeghalmi Városi Baleset-megelőzési Bizottság a „Ki a mester két keréken?” és a „Kerékpáros Iskola Kupa” Békés megyei döntőjén a városi fordulók győztesei vehettek részt. Az általános iskolások mindkét versenyen kétfős csapatokban oldották meg az elméleti és ügyességi feladatokat. A diákokat Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési csoportvezetője, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára köszöntötte, és a verseny végén ő adta át a díjakat a helyezetteknek.

A versenyzők gyakorlati feladatokkal is megküzdöttekA 10-12 éves korosztálynak rendezett „Ki a mester két keréken?” csapatverseny győztesei a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola diákjai, Kristófcsák Kinga és Deák Gábor, felkészítő tanáruk Simon Csaba volt. Második lett a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola két tanulója, Szabó Hanna és Barta Gábor. A dobogó harmadik fokára az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola két tanulója, Krecs Nóra és Gyüre Milán állhatott fel.

 

A „Ki a mester két keréken?” egyéni győztese a lányok között Kristófcsák Kinga lett. A második helyen a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulója, Kiss Hanna, a harmadik helyen Szabó Hanna végzett. Fiúknál az egyéni versenyben indulóknál Deák Gábor győzött, második lett Barta Gábor, a harmadik helyezettnek járó díjat Gyüre Milán vehette át.

 

Az általános iskolák felső tagozatosainak szervezett „Kerékpáros Iskola Kupa” csapatversenyében a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola párosa, Zsadányi Zsófia és Elek Lajos diadalmaskodott. Tanáruk, Oravecz Eszter Ágnes segítségével készültek fel a megmérettetésre. A dobogó második fokára a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola diákjai, Szilágyi Dóra és Nagy Balázs állhattak fel. A harmadik helyezettnek járó díjat a Gerlai Általános Iskola tanulói, Dobra Flóra és Szilágyi Mátyás vehették át.

 

Az egyéni versenyben a lányok között Zsadányi Zsófia, a fiúknál Elek Lajos állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A kategória második helyezettje lányoknál Szilágyi Dóra, a fiúknál pedig Szilágyi Mátyás lett, míg harmadik helyezést ért el Dobra Flóra és Nagy Balázs.

 

A „Kerékpáros Iskola Kupa” országos döntőjét május 9. és 11. között Egerben, míg a „Ki a mester két keréken?” verseny országos döntőjét május 15. és 16. között Pécsen rendezik meg. Mindkét megmérettetésen a megyei versenyen első helyezett csapat tagjai képviselik Békés megyét.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.