2019. március 22., péntek,  Beáta és Izolda
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. április 07., szombat
Lehet, hogy önmagukat járatják le…
Kik és miért támadják becstelen eszközökkel is dr. Szabó Ervint, a Jobbik dél-békési országgyűlési képviselőjelöltjét?
Szerző: Kiss A. János
Kitartóan dr. Szabó Ervinnek, a Jobbik Békés megye 4. számú választókerületében indított képviselőjének a nevét olvashatjuk azoknak a (televíziókban, internetes felületeken látható) listáknak élén, melyek az ellenzéki jelöltek támogatottságát jelenítik meg. Ez lehet a magyarázata annak, hogy fideszes vetélytársa, az országosan az „ügyeiről” ismertté vált Simonka György (akit már a kampányban is maximális összeggel büntetett a Nemzeti Választási bizottság, mégpedig törvénysértő kampányolása miatt) egyes – kért vagy kéretlen? – támogatói egyre durvább eszközökkel támadják a jobbikos politikust. A teljesség igénye nélkül említünk néhány példát, melyek dr. Szabó Ervinnél is „kiverték a biztosítékot”.

A Fidesz által bekebelezni nem tudott kevés óriásplakáthely egyikére került fel dr. Szabó Ervin kampányplakátja. Ilyen volt mindaddig, amíg (különösen az éjszaka sötétjében) láthatalan kezek Maffiaszagú akciót hajtott végre a Jobbikból kikerült Rubi Gergely–Németh Norbert-páros Orosházán, az éppen folyó testületi ülésen (Nem a disznófej – pontosabban a takarékosabb tálalású fél disznófej – bűzlött, hanem a hazai politikában is példátlannak tűnő rendzavarás.) A pancserattrakció pikantériája, hogy „a felek” berohanásuk előtt elfelejtettek tájékozódni a felől, hogy dr. Szabó Ervin – előre bejelentetten – nem vett részt az ülésen… Az asztalra hajított fél disznófejük mellé üzenetet „helyeztek el”: dr. Szabó Ervin lépjen vissza képviselő-jelöltségétől. A tragikomédia második felvonása az volt, hogy – miután a polgármester nem rendőrt hívott, hanem szünetet rendelt el –, vele az élen a fideszes képviselők a történtekért dr. Szabó Ervint hibáztatták. Egyikük egyenesen lemondásra szólította fel a történtek miatt(!)…A több mint csínytevés utáni sajtótájékoztatón megismételték Rubi Gergely ama vádaskodását, miszerint dr. Szabó Ervin (aki foglalkozást tekintve ügyvéd) ügyvédi tevékenysége során bűntettet követett volna el, illetve közben „magyarokat csicskáztató cigánybűnözőket védett”. (Azt állították, hogy ügyészségi dokumentumokból okosodtak ki ennyire. S hogyan juthat valaki ilyesmihez?!)

 

Dr. Szabó Ervin nem egyszer, kategorikusan kijelentette, hogy e vádaskodás minden alapot nélkülöz, s ezért – mint a kampányidőszakban minden más esetben is megtette – feljelentést tett. (Az ügyvédek dolga például az is, hogy minden törvényes eszközzel segítsék ügyfeleik védekezését az ellenük indult büntetőeljárás során. Igaz ez például a gyilkossággal, a rágalmazással, a becsületsértéssel gyanúsítottak esetében is. S ha valakinek nincs módja jogi képviselőt fogadni, a bíróság kirendelhet számára ügyvédet – a szerk.) Amúgy a „cigánybűnözés” kifejezés használta legalább akkora „mosdatlanság”, mint a nem könnyen megfejthető célzatú (fél) disznófej-hajigálás a „nemzet asztalára”.

 

Dr. Szabó Ervin ezek után meglepve olvasta a Békés Megyei Hírlap április 2-ai számában azt a cikket, mely látszólag ugyanarról tudósít, hogy az említett Németh Norbert vezetésével megalakult a „Nemzeti Kerekasztal Orosháza”. (A Jobbik egyik rendezvényének kezdésére várakozók valamelyike megjegyezte: nincs tudomásuk arról, hogy Orosháza bármely kocsmájában lenne kerek asztal – a szerk.) A hír(adás) nem nagyon érdekelte dr. Szabó Ervint, ám azt már furcsának találta, hogy a cikk szerzője ahhoz „hozzácsapta” a lapban már kétszer is leírt – az előzőekben már említett – valótlan (s bizonyítatlan) tényállításokat, melyek alaptalanságát korábban már cáfolta, illetve melyek miatt már helyreigazításokat kért, illetve eljárásokat kezdeményezett.

 

Az is feltűnt neki, hogy a „féldisznós” történettel indult folyamatban csak az alapcikket írta alá egy cikkszerző, az azt követően a Békés Megyei Hírlapban (BMH), s hírportáljában, a BEOL felületén megjelent írások aláíratlanok. A szóban forgó legutóbbi cikk aláírásaként a „BMH” betűszó szerepel. Ami nem csupán gyáva megoldás, hanem választási kampány idején sajtóetikai szempontból is megkérdőjelezhető.

 

Dr. Szabó Ervin – a jogszabályoknak megfelelően – a Békés Megyei Hírlap főszerkesztőjétől (mint a szerkesztőség vezetőjétől) kéri majd a szerző nevének közlését, aki ellen megfelelő eljárásokat kíván indítani, illetve, ha ezt megtagadják, akkor a főszerkesztőt pereli be.

 

Dr. Szabó Ervin úgy véli, hogy az őt gyalázó, emberi méltóságában megsértő megnyilvánulások – így például az alattomos plakátrongálások sem – nem múlhatnak el következmények nélkül.

 

Nyilván sokan úgy gondolják, hogy nem sértődött, súlytalanul politizáló (ex) pártemberek nemtelen hadakozásáról van szó dr. Szabó Ervin ellenében. A történtek ismeretében érdemes végiggondolni, miként ilyen esetekben már a rómaiak is feltették a (költői) kérdést: Cui podest? (Azaz: Kinek áll érdekében?)

 

A festő-mázoló brigád ezt hagyta maga után. A felkent festék anyaga alapján el kell ismerni, hogy - legalább - egyikük nem először találkozhatott festékkel. Logikus gondolkodással azonban igen, ugyanis a plakátmaradvány nagyjából azt az üzenetet hordozza: most lehet dr. Szabó Ervinre szavazni

 

 

 

 

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.