2019. március 22., péntek,  Beáta és Izolda
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. március 13., kedd
Mi lesz még ezután?!
Simonka György népszerűsítésével törvényt sértett az Orosházi Élet – tájékoztatta lapunkat Füvesi Sándor, az MSZP-Párbeszéd Békés megye 4. számú választókerületében induló képviselőjelöltje
Szerző: K. A. J.
A helyi választási bizottság a jelöltek és jelölő szervezetek közti esélyegyenlőség alapelvének megsértését állapította mega Fidesz-KDNP jelöltjét az adott lapszámában „futtató” orosházi önkormányzati médiánál. A határozat még nem jogerős.

Képünk illusztráció! (Forrás: Kolozsvári Rádió)

 

„Azt, hogy a Fidesz az orosházi adófizetők pénzéből megjelenő Orosházi Élet című önkormányzati hetilapot a saját pártlapjaként használja, eddig is tudtuk. Arról, hogy a lap nem kiegyensúlyozott és nem pártatlan, immár papírjuk is van. Kifogást nyújtottam be a választókerületi választási bizottsághoz az Orosházi Élet legutóbbi száma miatt, abban ugyanis egyedül Simonka György szerepelt, más képviselőjelölt egy sem. Tekintettel arra, hogy a körzetünkben elkövetett maffiaszerű választási csalás gyanúja(ami a beadványaimra született Nemzeti Választási Bizottsági határozatok és a feljelentésemre megindított rendőrségi nyomozás után egyre inkább tény) kapcsán a múlt héten magam is adtam okot a médiában való megjelenésre, különösen érthetetlen, hogy ezekből a hírekből egy betű sem jelenhetett meg az Orosházi Életben. Csak Simonka György. A választási bizottság – egyesítve egy másik beérkezett kifogással – megállapította, hogy »Orosháza Város Önkormányzatának az Orosházi Élet sajtóterméke 2018. március 9-én megjelent XXIII. évfolyam 9. számában megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdése c) pontja szerinti, a jelöltek és jelölő szervezetek közti esélyegyenlőség alapelvét azzal, hogy Simonka György, a Fidesz-KDNP közös országgyűlési képviselőjelöltjét népszerűsítette.« A választási bizottság a Petőfi Kulturális Nonprofit Kft. médiatartalom-szolgáltatót eltiltotta a további jogsértéstől, valamint kötelezte, hogy a hivatkozott lapszámra mutató linket távolítsa el. A határozat nem jogerős, amennyiben azzá válik, az újságnak a határozat rendelkező részét is közzé kell tennie. Március 15-e a magyar sajtó napja. A 12 pont legelső helyére nem véletlenül írták hangsúlyosan elődeink: »Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését. A követelés újra aktuális!«” – áll Füvesi Sádor levelében.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.