2018. december 17., hétfő,  Lázár és Olimpia
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. március 09., péntek
Pink Sarkadon és Gyulán
Érdemdús nőkről, a szabadságról, az egyenlőségről, a változás szükségességéről tartott megemlékezést kedden az MSZP nőtagozata
Szerző: K. A. J.
Nők a változásért! címmel tartott csendes megemlékezést és azt követően békés demonstrációt az MSZP Békés megyei nőtagozata. Minden olyan embert vártak a rendezvényre, aki változást szeretne az országban. A március 7-ei program Sarkadot és Gyulát érintette, ahol egy-egy olyan nőről emlékeztek meg, akik ma is megérdemlik ország-világ figyelmét. Az érdeklődés középpontjába az a nem titkolt cél került, hogy a nők az élet minden területén egyenlőek lehessenek a férfiakkal.

A gyulai megemlékezés színhelyén a megjelentek Pluhár László beszédét hallgatják

 

Kora délután, a sarkadi Körösháti temetőben (akik így ismerik: a regényes nevű Éden-tó mögött) egy kivételes asszonyra, egy olasz hercegnőből magyar hősnővé lett anyára, Giuseppa Colonna De Stigliano hercegnőre (Verebélyi Marzsó Imre feleségére) emlékeztek sírjánál, majd elrévedésre és elmélyedésre alkalmas közös sétán vettek részt. A délután második hányadában már Gyulán, a Kossuth utca 36. szám alatt keresték fel és koszorúzták meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik legendás alakjának, Pfiffner Paulinának emléktábláját.

 

A programon részt vett dr. Gurmai Zita, az MSZP Országos Nőtagozatának elnöke és Pluhár László, Elek polgármestere, aki az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje Békés megye gyulai központú választókerületében. A pink színű sálat öltött nők ugyancsak csendes séta során demonstráltak Gyulán is, mégpedig azért, hogy felhívják a nők figyelmét a változásokat formálni hivatott rendezvényeken, mindenekelőtt az április 8-án esedékes parlamenti választáson valórészvétel fontosságára.

 

Mindkét helyszínen beszédek hangzottak el, s közreműködő férfiak egy-egy szél piros szegfűvel kedveskedtek a helyszíneken elhaladó járókelő nőknek.

 

Pluhár László és Gurmai Zita Sarkadon szegfűkkel borította el Giuseppa Colonna De Stigliano sírhantját

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.