2019. január 24., csütörtök,  Timót
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. január 13., szombat
Visszarendeződés
„Az önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni a kötelezettségeket”
Szerző: Takáts D. Ágnes (Nyugati Jelen)
„Az aradi várat visszaveszi a Honvédelmi Minisztérium, nem kívánunk megállapodást hosszabbítani az Aradi Polgármesteri Hivatallal. Minden jel arra mutat, hogy a helyi önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni a 2010-ben megkötött protokollban vállalt kötelezettségeket” – nyilatkozta Mihai Fifor védelmi miniszter, a PSD Arad megyei szervezetének szenátora Aradon.

Vége a vár(akozás)nak?

 

2018. május 14-én jár le a határideje annak a megállapodásnak, mely az aradi önkormányzat és a védelmi minisztérium között jött létre 2010-ben, amikor az aradi vár a helyi polgármesteri hivatal hatáskörébe került.

 

Ahhoz, hogy az önkormányzat elkezdhesse a vár civil hasznosítására vonatkozó lépéseket, legelőször a várban jelenleg is állomásozó hadsereget kell onnan kiköltöztetni. Ennek egyik feltétele, hogy a város teljes mértékben korszerűsítse a régi gáji kaszárnyát. A városnak továbbá kötelessége, az említett munkálatokkal párhuzamosan, a környéken egy mintegy 10 hektáros területet a hadsereg rendelkezésére bocsátani (gyakorlótérnek), ugyanakkor egy másik telket, melyen az Országos Lakásügynökség (ANL) szolgálati lakásokat épít majd a katonáknak. Mindezeket a nyolc évvel ezelőtti megállapodást alátámasztó 2010/1100-es kormányrendelet szabályozza.

 

Mihai Fifor az aradi sajtónak elmondta, hogy pontosan nyolc éve folyik a huzavona az aradi önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium között, érdembeli megvalósítások azonban a mai napig nincsenek, a kötelezettségekből a város semmit nem teljesített és erre bizonyítékként iratcsomók vannak – nyilatkozta Fifor.

 

A PSD-s szenátor még hozzátette, hogy a helyi önkormányzat újfent hosszabbítani akar a megállapodáson 2020-ig, erről azonban már nem nyitnak tárgyalásokat.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.