2019. január 23., szerda,  Zelma és Rajmund
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2018. január 11., csütörtök
Oktatásfelelősök tanácskozása a Szegedi Ítélőtáblán
Az új törvények alkalmazására készítik fel az alföldi bírókat
Szerző: K. A. J.
A Szegedi Ítélőtábla és az illetékességi területéhez tartozó törvényszékek (Gyula, Kecskemét, Szeged és Szolnok) oktatásfelelősei és helyetteseik tanácskoztak január 10-én a Szegedi Ítélőtáblán a 2018-as év legfontosabb képzési feladatairól.

Kép a tanácskozásról

 

A tanácskozást dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese vezette, aki elmondta: ebben az évben nagyon sokrétű feladatot kell ellátniuk az oktatásért felelős bíráknak országszerte, így a dél-alföldi körzetben is. Az új eljárási törvények hatályba lépése, illetve az erre történő felkészülés alapvetően meghatározza a képzések jellegét. Amíg a polgári ügyszakos bírák már tavaly alapos elméleti képzésben vehettek részt, addig most a 2018 nyarán hatályba lépő új Büntető eljárási törvény alkalmazására a büntető ügyszakos bíráknak kell hasonló módon felkészülniük. Ennek érdekében tavasszal kétszer 3 napos regionális elméleti képzésre kerül sor a Szegedi Ítélőtáblán, e mellett a felkészüléshez e-learning tananyag is a bírák rendelkezésére áll.

 

Egyéb törvényi változások is irányt szabnak a képzéseknek. Az első félévben a bírák foglalkoznak az adatvédelmi és az új nemzetközi magánjogi törvénnyel is a tanfolyamokon, míg egy regionális könyvtárosi képzésre is sor kerül Szegeden. Az év második felében a polgári bírák a már hatályba lépett Polgári perrendtartás gyakorlati alkalmazása során felmerült problémákat vitatják meg. Ősszel rendezi meg a Szegedi Ítélőtábla az országos perszimulációs verseny regionális döntőjét – mondta el dr. Hámori Attila.

 

Hozzátette: az oktatásfelelősök megállapodtak a Szegedi Ítélőtábla és a törvényszékek közötti szakmai kapcsolatok erősítéséről is. Ez alapján a jövőben – a szakmai kollégiumok tanácskozásai mellett – rendszeresen személyes találkozásokra kerül sor az ítélőtábla és a törvényszékek bírói tanácsai és bírái között.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.