2018. szeptember 20., csütörtök,  Friderika
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2017. október 07., szombat
A biztonságos közlekedés követei
Százak a Megvilágosodás napján, Békés megyében
Szerző: SZ. M.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 6-án rendezte meg a „Megvilágosodás napját” a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében.

Békés megyében összesen 1779-en vettek részt a „Megvilágosodás napján”

 

Ősszel rövidülnek a nappalok, és egyre többet kell borult időben, esőben, ködben közlekedni. A kerékpárosoknál a biztonság egyik alapfeltétele, hogy láthatóak legyenek. Az egész napos programban a rendőrség felkérésére cégek, vállalkozások is részt vettek, kedvezményes áron kínáltak lámpákat, világításokat a bicikliseknek. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság láthatóságot segítő eszközöket ajándékozott azoknak a kerékpárosoknak, akik elmentek az üzletekbe, szervizekbe, tettek valamit a biztonságukért, a balesetek megelőzéséért.

 

A rendőrök, az önkéntesek, polgárőrök díjmentesen pótolták a hiányzó küllőprizmákat és fényvisszaverő matricákat ragasztottak a kerékpárokra. A külterületen élők díjmentesen kaphattak láthatósági mellényeket – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Békés megye 18 településén 25 üzlet és szerviz várta akciókkal a kerékpárosokat. Aki első világítást vásárolt, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottságtól egy hátsó lámpát kapott ajándékba. Összesen 962-en vizsgáltatták át biciklijüket és pótolták a hiányzó tartozékokat. A „Megvilágosodás napjának” estéjén kilenc városban indult lámpafényes felvonulás, amelyen 779 kerékpáros vett részt. Baráti társaságok, családok, rendőrök hajtottak végig a kijelölt útvonalakon, hogy példát mutassanak. Sok gyermek is volt közöttük, akik kísérőikkel együtt láthatósági mellényeket, prizmákat, fényvisszaverő karkötőket is kaptak a szervezőktől. Az esti kerékpározás zárásaként minden helyszínen ajándéksorsolást tartottak, ahol szintén láthatóságot segítő eszközöket lehetett nyerni.

 

A békéscsabai helyszínen Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnöke kiemelte, hogy Békés megyében, az országos átlaghoz viszonyítva, magas a kerékpárosok által okozott balesetek száma. Hudák Pál kérte a rendezvény résztvevőit, hogy legyenek a biztonságos közlekedés követei, családjukban, környezetükben mutassanak példát, mondják el, hogy a szabályok betartása a biztonságos közlekedés alapfeltétele.

 

A rendezvény lebonyolításában minden helyszínen részt vettek a polgárőrök. A Mezőberényi Polgárőr Egyesület polgárőrei Békéscsabán díjmentes gravírozással várták a kerékpárosokat.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.