2018. szeptember 20., csütörtök,  Friderika
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2017. október 04., szerda
Megvilágosodás napja
Pénteken rendezik a kerékpárosok napját Békés megyében
Szerző: SZ. M.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 6-án, pénteken 13. alkalommal rendezi meg a "Megvilágosodás Napját". A rendezvény célja, hogy felhívja a kerékpárral közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Ezen a napon, 9 óra és 18 óra között a megye 18 településén 25 kerékpárüzlet, szerviz várja kedvezményekkel a bicikliseket.

Képünk illusztráció! (Forrás: internet)

Árengedménnyel lehet majd első és hátsó világításokat vásárolni, amelyeket az akcióban résztvevő cégek, vállalkozások munkatársai díjmentesen szerelnek fel a kerékpárokra. A készlet erejéig a kerékpárokra első világítást vásárlók a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottságtól egy hátsó lámpát kapnak ajándékba. A bizottság szakemberei és önkéntesei – amennyiben a tulajdonos igényli – fényvisszaverő matricákkal is ellátják a kerékpárokat, és szükség esetén a hiányzó küllőprizmákat is pótolják. A kedvezményeket biztosító szervizek és üzletek listája a plakáton olvasható.

 

A nap programjában díjmentes kerékpár gravírozás is szerepel. A polgárőrök 16 és 20 óra között Békéscsabán, a Csaba Center főbejáratánál várják azokat, akik egyedi azonosító számmal szeretnék ellátni kétkerekűjük főbb alkatrészeit. Szintén a Csaba Center főbejáratánál, 16 és 18 óra között a külterületen élők – a készlet erejéig – a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottságtól láthatóságot elősegítő, fényvisszaverő eszközöket vehetnek át.

 

A „Megvilágosodás Napja” figyelemfelhívó kerékpározással zárul. A megye 9 városában, Békéscsabán, Békésen, Gyulán, Orosházán, Mezőkovácsházán, Szeghalmon, Sarkadon, Szarvason és Mezőhegyesen 18.30 órakor a plakáton megjelölt helyszínekről indulnak kivilágított kerékpárjaikkal az akció résztvevői. A körülbelül fél órás biciklizés után minden helyszínen ajándéksorsolás lesz, amelyen a felvonulás résztvevői és a napközben a szervizekben, üzletekben vásárlók is nyerhetnek láthatóságot elősegítő kellékeket.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.