2018. április 25., szerda,  Márk
 
 
 
 

S a többi...

[S a többi...]
2017. június 15., csütörtök
Határvadászok
A Készenléti Rendőrség új bevetési osztálya működik Orosházán
Szerző: SZ. M.
Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötte június 13-án a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság XXIV. Határvadász Bevetési Osztályának állományát Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány. A rendezvényen Békés megye és Orosháza közigazgatási és önkormányzati vezetői és a rendőrséggel együttműködő szervezetek képviselői vettek részt.

 Ünnepélyes állománygyűlést tartottak OrosházánMagyarország kormánya tavaly augusztus 10-én döntött a rendőrség létszámának 3000 fős bővítéséről, hogy a Készenléti Rendőrség két határrendészeti igazgatóságának 13 határvadász bevetési osztálya működjön az ország 11 városában. A régi és az újonnan alakult osztályok Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen, Győrben, Nagykanizsán, Miskolcon, Debrecenben, Nyírbátorban, Orosházán, Szegeden és Kiskunhalason találhatók. A kormány 2017. február 3-án hozott határozata biztosítja a rendőrség hivatásos állományának 3000 fős létszám-fejlesztéséhez a szükséges forrásokat.

 

Orosházán idén májustól működik a Készenléti Rendőrség osztálya. A jelenleg 158 főből álló egység átlagéletkora 32,5 év. Az osztály létszáma a Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányságok tapasztalt rendőri állományából pályázat útján kiválasztott 79 főből, továbbá a határvadász-képzést követően kinevezett 79 főből tevődik össze. Az állományt ideiglenesen az Orosháza, Gyopárosi út 1. szám alatti rendőrségi objektumban helyezték el. A Készenléti Rendőrség országos illetékessége révén az állomány nem csak az elhelyezésül szolgáló városban, megyében, hanem Magyarország területén bárhol bevethető, ahol ezt a határbiztonsági, közbiztonsági feladatok indokolják.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.