2020. február 21., péntek,  Eleonóra
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2019. október 07., hétfő
Magyar gyerek megvágta, török gyerek gyógyítja?
Szerző: Kiss A. János
Szerény mazochizmusom teljes megélését egyszerű és változatlan forrásból táplálom: hallgatom és nézem az úgynevezett közmédiát is. A közpénzből fenntartott tévék, rádiók a jogállamokban igyekeznek mértéktartóan, kiegyensúlyozottan tájékoztatni a nyilvánosságot. A jogállamokban. S azonos mércével mérnek, ahogy a magyar kormány is számtalanszor követeli az Európai Uniótól, az ENSZ-től, az ellenzékétől, s talán még a mérésügyi hivataltól is, ha nincs jobb érve valamely turpissága lelepleződésekor. Mindez azért jutott eszembe, mert egy, a közelmúltban Orosházán megesett gyalázat éppen a kettős mérce hazai alkalmazására mutat rá.

Képünk illusztráció! (Forrás: nowgrenada.com)

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság (mindkét szakma, a bűnüldözés, illetve az újságírás igényeit és lehetőségeit tökéletesen lefedő) tájékoztatása tárgyszerűen összefoglalja az ügy lényegét:

 

„A rendőrségre 2019. szeptember 29-én 16 óra 25 perckor érkezett bejelentés arról, hogy 2019. szeptember 28-áról 29-ére virradó éjjel Orosházán, egy lakóházban egy 15 éves lánnyal akarata ellenére szexuális kapcsolatot létesített egy 19 éves fiatalember. Az Orosházi Rendőrkapitányság a bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az eljárás eddigi adatai szerint a külföldi diáklány egy orosházi vendéglátóhelyen több fiúval beszélgetett, majd egyikükkel önszántából elment abba a házba, ahol a fiú lakik. A fiú nem sokkal később magára hagyta az alvó lányt. Ezután két másik fiatalember ment be a házba. A gyanú szerint egyikük szexuális kapcsolatot létesített a lánnyal, őt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. Azokat, akik aznap este beszéltek a lánnyal, látták, amint elment a fiúval, vagy azért, hogy a lányt hazavigyék, jártak bent a házban, a nyomozók tanúként kihallgatták. A történtek körülményeinek tisztázása folyamatban van.”

 

Amit még beszél a város:

 

Az eset Orosháza Rákóczitelep nevű városrészében történt a szombati „falunap” és rengeteg alkohol folyományaként. A külföldi tanulólányról pedig úgy tudják, hogy török cserediákról van szó, ahogy mondják, középiskolás korúról.  Minthogy számunkra etalon e nem lankadó kampányidőszakban is az, ahogyan a budaörsi és a győri polgármester szexkalandjáról a sajtó beszámolt, magunk is kellő visszafogottsággal csak annyit osztanánk meg a választókkal és a nem választókkal, hogy míg az egyik tökös magyar gyerek keményen igyekezett elmélyíteni a kormány által kívánatosnak talált országimázst (egy magyar gyerek nem akárki), a másik csak nézte, nézte. Bizonyára azért nem szólt rá kenyeres pajtására, mert nem volt a keze ügyében egy helyre megafon, amivel megértethette volna magát a társával, aki úgy tűnik, minden értelemben törököt fogott.  

 

Ennyi gúny és megvetés joggal kijár egy (plusz egy) emberi, ezen belül férfiúi méltóságából tökéletesen kivetkőzött, nem minden orosházi előtt ismeretlen személynek. Ám a történtek különösen tragikusak. Úgy tudjuk, a lány szülei már Magyarországra érkeztek, a család további sorsa számunkra ismeretlen. Viszont mindenkinek érdemes elgondolkodnia, hogy azon túl, amit már – általánosságban – megjegyeztünk a nemi erőszakról, szabatosabban a szexuális kényszerítésről, egy másik kultúrában sokkal mélyrehatóbb következményi lehetnek egy akár önhibáján kívül is meggyalázott nő számára. Mikor és hogyan tudhat egykor, ezek után férjhez menni ott, milyen mélységes zsákutcába terelte őt egy-két honfitársunk?! Tudunk-e tőle bocsánatot kérni „minden magyarként”? S képes lesz-e, képes lehet-e elfogadni azt? Megválaszolhatatlan kérdések ezek.

 

Azon azért gondolkodjanak el az országos hölgyek és urak, hogy vajon a sors fintora-e az, hogy miközben a magyar Országgyűlés évek óta indokolás nélkül, időről időre elveti a nők védelmét szolgálni hivatott „Isztambuli szerződés” törvényeink közé iktatását, itt, Magyarországon egy ifjú török nőnek is meg kell fizetnie ennek az árát…

 

S a mellett se menjünk el szó nélkül, hogy a magyarok illiberális Iustitiája (az igazság, az igazságszolgáltatás, az erkölcsi erő istennője) az említett közmédiában mindennapos híradásként duruzsolja, harsogja a magyar választópolgárok fülébe a hasonló eseteket, ha azok az Európai Unió ama országaiban történnek, melyek nem találnak okot arra, hogy föl- vagy lenézzenek a magyar miniszterelnökre. Az is igaz: e cselekmények közül is csak azokat találják méltónak megosztani a derék magyar szavazókkal, melyekben a gyanúsítottak valamiféle „migránsok”.

 

Nem csoda, ha ennyi széjjelség, agymosás, nemzeti kivagyiság, kamuzás láttán, hallatán a helyüket kereső magyar férfipalánták nem veszik észre, hogy vannak határok, melyeket szögesdrótos kerítéssel nem lehet megvédeni…<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.