2021. augusztus 5., csütörtök,  Krisztina
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2019. július 22., hétfő
Jó hír: most se dereka, se lába nem fájt Simonka Györgynek…
Szerző: Kiss A. János
Nemrégen egy jegyzetben értekeztünk arról: nem vall valami nagy politikai éleslátásra az, hogy a miniszterelnök egy miniszterelnökségi „bulin” együtt fotózkodott a köztudottan súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított Simonka György országgyűlési képviselővel. Legalább annyit a lelkére köthettek volna (a képviselőnek), hogy sötétedés után, a paplan alá bújva, zseblámpa fényénél kedvére nézegetheti a képet, de eszébe se jusson a nyilvánosság elé tárni azt. Dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője is elcsodálkozott ezen a több, mint ügyetlenkedésen.

Simonka György (balra) és Orbán Viktor (jobbra)

 

Kérdésére most kapott választ Dömötör Csabától, Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárától.

 

„Tisztelt Képviselő Asszony!

 

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. §-ában foglaltak szerint Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz intézett, Dr. Vadai Ágnes (DK)  országgyűlési képviselő  "Miért tartotta fontosnak hivatalában fogadni Simonka Györgyöt?"  című, K/6874. számú írásbeli kérdésére –Rogán Antal miniszter megbízásából – az alábbi választ adom.

 

A miniszterelnök az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából. Egy olyan költségvetésről van szó, amely jól szolgálja Magyarország további erősödését.  Több pénz jut a családokra,   a   biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak. Sajnáljuk, hogy önök nem támogatták ezt a költségvetést.”

 

Ha megnézik az inkriminált fotót, az fedezhető fel rajta, hogy Orbán Viktor nem repes az örömtől a pillanat megörökítése miatt. De vajon mi tartotta vissza őt attól, hogy levakarja magáról a nem éppen szégyenlős (elv)társát? S a miniszterelnök „sajtóelhárítóinak” egyike sem óvta vezérét mindenféle gyanúsítgatásoktól… Persze a tények, tények, Simonka Györgynek alighanem végig kell gyalogolnia az igazságszolgáltatás által (eddig) kijelölt úton. S nyilván a nagyjából (állítólag) háromtucatnyi gyanúsított társa is reméli, hogy a politikai érdekek a hónuk alá nyúlnak. Simonka György pedig valószínűleg azt akarja valótlanul állítani ezzel a képpel, hogy minden rendben van/lesz körülötte – hiszen a főnök ott áll mellette. Ami bizonyos értelemben igaznak is látszik.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.