2021. augusztus 5., csütörtök,  Krisztina
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2019. július 14., vasárnap
Simonka saga
Szerző: Kiss A. János
Aki eddig nem jött rá, most pótolhatja a fáziskésését: a dél-békési mutyizások, önkormányzati pályázati „csalafintaságok” (egy részének) leleplezésére vállalkozó Galló Ferenc „főhősként” ábrázolt MONKÁ-ja azonos Simonka György bűncselekmények elkövetésével gyanúsított dél-békési országgyűlési képviselővel. Erre nézve tett „beismerő vallomást” most Simonka György a saját Facebook-oldalán. Majdnem Fideszen belüli „kipakolásról” van szó, de nekünk is, a pártnak is figyelembe illene venni, hogy – miként tudjuk – Galló Ferenc éppen felfüggesztette a Fidesz-tagságát ez év végéig. Szóval majdnem.

Takács Ferencen Simonka György szeme (Forrás: Simonka György Facebook-oldala)

 

Látva Galló Feri gyűlöletkampányát, azon gondolkodom, hogy vajon mi érhette?

Nincs azzal baj, hogy Galló Feri beállt a DK szolgálatába, hisz a júdásokat előbb-utóbb úgy is utoléri a sorsuk. Az viszont nincs rendjén, hogy velem van nézeteltérése, mégis nőket, családokat támad rágalmaival.

Talán egy jó tanács: árulással, hazugsággal és önteltséggel sem helyettesíthető az alkalmatlanság.” – áll a Simonka sagában, ami jelen esetben pár mondatosra sikeredett. Ha kicsi is ez történet, érződik rajta a saga. (Az eredeti saga középkori viszonyokat énekel meg; fordítása: „történet”.)

 

De a lényeg a tartalom. Egy „meggyomrozott” szájából kissé képmutatóan hangzik az  aggodalmaskodás („vajon mi érhette?”), amely persze enyhe célzás arra, hogy Galló Ferencnek elment az esze. Ez felvethető lenne fordítva is, hiszen az a Simonka György által tett (tényekkel alá nem támasztott) megállapítás bizony fura, hogy „Galló Feri beállt a DK szolgálatába”. Csak emlékeztetőül tesszük szóvá, hogy éppen Simonka György volt az, aki a tavalyi országgyűlési választás előtt találkozót kezdeményezett egy DK-s (Demokratikus Koalíció) vezetővel. Méghozzá abból a célból, hogy „választási együttműködést” ajánljon számára… (Simonka György ezt az óta sem igyekezett megcáfolni; csak gyanítjuk, hogy főként azért nem, mert a találkozót semleges pályán összehozó Takács Ferenc (azóta Fidesz-elhagyó) megemlítette, hogy hangfelvételt készített a Simonka György számára eredménytelenül végződött megbeszélésről. Érdekes, e hangfelvételt a „királyi” rádiók, televíziós csatornák sem akkor, sem azóta nem igyekeztek sugározni.)

 

Nem lepne meg, ha Galló Ferenc éppen erre (is) hivatkozva „bumerángozná” vissza Simonka György címére a „gyűlöletkampány… júdás… rágalom… árulás… hazugság… öntelt” kifejezéseket – s ezzel telitalálatot érne el.  

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.