2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2019. június 22., szombat
Hallgatni arany…
…avagy vessük tűzre, aki ellentmond!
Szerző: Zsidov Magdolna
Mostanában, miután klímaváltozásról hallunk, és nem hallunk, beszélünk és elhallgatunk, bizonyítunk és tagadunk, azaz, sok vélemény állja ki a hőpróbát, bizony naponta tapasztalunk orbán-erejű viharokat, áradásokat, menetrendszerű légköri zavargásokat. A szegény, hiszékeny ember – aki nem tudós és nem klímaszakértő – képtelen eldönteni, hogy féljen, vagy ne féljen, higgyen, vagy ne higgyen, szelektáljon, vagy borítson az egészre fátylat.

Hallgatni arany?! De kire? (Forrás: 4Liberty.eu)

 

Van egy ország, de lehet, hogy nem is ez az egy, csak ez az írás abban a bizonyos egyben íródott, ahol semmi nem annak látszik, mint ami. Ez az ország, olyan ország – no, nem a mennyei vonatkozásban, hanem földileg –, ahol csak egy „isteni” hangnak lehet ereje, és csak az az egy szólhat kottából, ott mindenki másnak, aki eltérőt mer gondolni, tilos megszólalni, mert ha meg is szólal, úgy eltűnik a hangja az éterben, mint a köd.

 

Minap kiderült, hogy ebben a bizonyos országban már énekelni sem szabad annak, aki nem a győztes dalát zengi, arcátlanul mellőzi az ország helytartójának dicsőítését, s ha netán megénekli azt, ami sérti az önérzetét, vagy, ne adj Uram, még célba is talál, akkor annak bizony, jaj, jobb lett volna meg sem… szólalnia. Hamarosan egy minden igazságtól szabad és független bíróság mondhatja ki rá az ítéletet.

 

Ebben az országban senki nem lop, lopott már eleget, ezért utólag, és csakis utólag, elítélheti azt, aki meg meri kísérelni a leleplezését. Be is bizonyítja – utólag –, hogy soha senki nem érte tetten. Amit nem engedtek tetten érni, az ugyebár nem létezik. Akik tetten érhették volna a lopósokat, azok sem „énekelhetnek”, mert akkor szélnek lennének eresztve, és bizony akkor a klímakatasztrófa bizonyított volna. Azt pedig tilos bebizonyítani, mert akkor tönkre menne minden küzdelmük a levegőszennyezésért, akkor nem épülhetne meg egy újabb atomerőmű, nem működhetne néhány hőerőmű.

 

De kérem, mit képzel magáról az, akinek fontos a Föld, az emberiség jövője, képtelen felfogni, hogy sohasem halunk meg, addig legalábbis, amíg valakik meg nem engedik? Ugyebár azt mindenki tudja, hogy egy papír is addig ég örökké, amíg el nem ég. Az örökké tartó élet fogalma lett az uralkodó, aki mégis meghal, az vessen magára. Van olyan örök élet, amit meg lehet vásárolni, olcsón senki nem jut hozzá, ezért érdemes minél többet megszerezni… minden ember az utódjában él tovább. A sok pénzén meg elmenekül a klímaváltozás elől oda, ahol éppen nincs… így hiszi, mert eddig – mióta ember él a Földön – így volt, és ők tudják, hogy továbbra is így lesz, nincs mitől félni. A többi ember nem érdekes, oldják meg… oszt jó napot!  <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.