2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2019. június 09., vasárnap
(Társai) kitüntették Simonka György gyanúsítottat
Szerző: Kiss A. János
Kitüntették Simonka Györgyöt. Király! – ahogy manapság az ifjabb nemzedékek mondanák. Hátrább az agarakkal! Mindenekelőtt (Orbán Viktornak a foci vb idején, a horvát csapat sikerével kapcsolatos kijelentését idézve): az országgyűlési képviselő mégiscsak a „mi kutyánk kölke”. Azon túl – akárhogy is folytat ellene büntetőeljárást az ügyészség „bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt” – az ártatlanság vélelme őt, az 1400 milliós ügy egyik gyanúsítottját is megilleti. Aki pedig (bármivel is) kitűnt, azt megilleti a kitüntetés is. Ráadásul politikai ellenfelei se nagyon mennek az utcára tüntetni ellene. Királyság…

A "mesterhármas", plusz egy kicsit kakukktojásként valaki, balról jobbra: Simonka György, Rajos István, dr. Nagy Béla (a kakukktojás) és Varga Gusztáv (Forrás: Rajos István Facebook-oldala)

 

Azon sem lepődnék meg, ha ügyvédjei javasolták volna a nép háláját kifejezni hivatott elismerés adományozását Simonka György számára. Ha így volt, ha nem, szűkebb „birodalma” talpasai alapítottak egy „hálakifejező életműdíjat” – szinte – számára. Ha valaki hitetlenkedve kezdene szeme dörzsölésébe, segítek: 2019-ben, az Európai Unió tagjaként ismert Magyarországon vagyunk.  Királyság!

 

Simonka György országgyűlési választókerületének magja a mezőkovácsházi terület, Orosháza és térsége csak az ennek jelentőségét növelő massza – együttesen, mondjuk, Dél-Békés, hogy ne mondjuk: Viharsarok. A Mezőkovácsháza központú földrajzi, gazdasági egység politikai kifejeződése: Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás – és annak Társulási Tanácsa. Ennek tagjai még április végén üléseztek egyet rendkívülien, hogy egy hónapokkal korábban (már Simonka György mentelmi jogának felfüggesztése után) megalkotott szabályzatuk alapján eldöntsék, kik (vagy mely közösségek) a legméltóbbak az évente két jelöltnek adományozható „A Dél-Békési Térségért” kitüntetésre, illetve melyik polgármester vagy alpolgármester kaphatja meg „Dél-Békés Szolgálatáért”  kitüntetést. Az előbbivel emlékplakett, díszes kivitelezésű oklevél és nettó 150-150 ezer forint pénzjutalom jár. Az utóbbi kitüntetést évente egy személy kaphatja, hozzá díszes kivitelezésű oklevél és nettó 100 ezer forint pénzjutalom társul. Királyság!

 

Egy április végi társulási ülésen aztán kiderült, hogy a témában szavazásra jogosultak az eme elismerések történetének első „A Dél-Békési Térségért”-kitüntetését Simonka Györgynek, az ugyancsak első „Dél-Békés Szolgálatáért”-kitüntetést pedig Rajos István mezőhegyesi alpolgármesternek ítélték oda. (Az előbbi cím másik elismertje Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármestere, a társulás elnöke lett.)  A társulás elnökhelyettese, dr. Nagy Béla medgyesegyházi polgármester sem maradt ki a sorból, ő és Takács Dezső, Ruck Márton, Kálmán András, Krisztován Anna elnöki oklevelet kapott. Királyság!

 

Simonka György Facebook-bejegyzésben kommentálta a kitüntetését. Keretes cikkünkben ezt teljes terjedelmében közreadjuk. Annyit azért meg kell jegyeznünk, hogy „a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként.” kitétel magyarázatra szorul: egy-két település polgármesterének nem volt érkezése a döntős ülésre, empatikusabb alpolgármestereik helyettesítették őket. Meg aztán, az „Én” helyett reálisabb fogalmazás lett volna az „én” használata…

 

Simonka György a büntetőügye ellenére, továbbra is, nagy lendülettel fáradozik. Most folynak a Fideszen belüli választások, hamarosan kiderül, ki lesz a jövőben a Békés megyei választmány elnöke. Lehet, hogy ő?

 

Királyság! (Pünkösdi…)

 

S egy kép a (rövid távú) történelmi emlékezetnek: az elismertek teljes sora (Forrás: Simonka György Facebook-oldala)

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.