2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2019. június 06., csütörtök
Lesz gáz Tótkomlóson – Jön Simonka György végelszámolása?
Szerző: Kiss A. János
Békés megye 4. számú választókerületében a Fidesz (ahogy megyeszerte, s országosan is) az uniós választásokig elmigránsozgatott, azonban máris az önkormányzati választások küszöbe előtt állunk. Addig Simonka György gyanúsított, országgyűlési képviselő helyén maradása inkább erősítette hiszékeny híveik tömegének mozgósíthatóságát – „nincs itt semmi baj” – ám amikor helyben kell meggyőzni a lakosság nagyobbik részét arról, kik legyenek a polgármesterek, a testületi tagok a településükön, akkor már más szélnek kell duzzasztania vitorlájukat. Egy friss példát is említhetünk arra, milyen indulatok feszülnek a dél-békési emberek lelkében, amikor helyi ügyeikről van szó. Olyanokról, melyekkel kapcsolatban senki sem hiszi, hogy „kis nemzetünk nagy fia” kivont karddal, vagy oldalazó sasszézással megvédi őket.

Képünk illusztráció! (Forrás: E.ON Gridshop)

 

Tegnap és ma üthette meg az információ azok fülét, akik még hallgatják ebédidő környékén (használjuk ismét e fogalmat) a fideszes (esz)közrádiót: Tótkomlóson és a környék négy másik településén (Békéssámsonban, Kaszaperen, Nagybánhegyesen és Magyarbánhegyesen) karbantartás miatt szünetel a gázszolgáltatás. Tótkomlós nem lenne Tótkomlós, ha ez az egyszerű lecke könnyűnek bizonyult volna. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat csak tegnap tájékoztatta erről a város lakosságát – internetes honlapján: így aztán, aki nem száguldozik a világhálón, csak a gáz hiányát konstatálhatta. (Van olyan információnk is, hogy a munkálatok aktuális állása miatt ma még volt gázszolgáltatás Tótkomlóson.)

 

Tisztázódott, hogy az idén január elsején az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. (órapontossággal!) az önkormányzatok tudomására hozta a tervezett, gázszolgáltatási szünettel járó karbantartás terét és iedejét. Kiderült, hogy erről a lakosság elérhetőségéről információkkal rendelkező helyi önkormányzatoknak kell időben értesíteniük a lakosságot (a fogyasztókat). Ez információs lapok közterületi, intézményeken belüli kihelyezésével, illetve a postaládákba bedobott kis lapokkal oldják meg azt az önkormányzatok. Ha megoldják…

 

Ha el nem is fogadható, érthető, ha a tótkomlósi vezetést manapság holmi kis gázos ügyek nem nagyon foglalkoztatják. Ugyanis vidékükön léteznek nagyobb „gázos” ügyek is. Például azt hallani innen is, onnan is, hogy az uniós választás után, az önkormányzati voksolás előtt eljött annak az ideje, hogy pártja útilaput kössön (a mentelmi jogában felfüggesztett) a polgármesteri jelöltségeket a vazallusainak még mindig osztogató Simonka György országgyűlési képviselő talpára: várhatóan nem választják meg ismét a Fidesz megyei választmánya elnökének, nem lesz tovább Békés megye 4. számú választókerületének elnöke. Ez utóbbi (a Fidesz belső szabályozását tekintve) előszobája lehet képviselősége megszűnésének is. De ne szaladjunk előre! Szóba is csak azért érdemes hozni, mert Simonka György ilyen-olyan távozása hatással lehet a tótkomlósi Fidesz- és önkormányzati vezetésre is. Szóval, van min töprengeniük.

 

Jövendöljük meg az elkövetkezendőket: lesz még gáz Tótkomlóson…

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.