2018. december 17., hétfő,  Lázár és Olimpia
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2018. március 02., péntek
Bulvár
Szerző: M. Szabó Mihály
Alig egy órával ezelőtt egy büdös csehóban rohadtunk, beállva, mint a klinikai halál. Ilyenkor előfordulhat néha, hogy választunk magunknak embereket. Haza, város, facebook! Miért is ne? Legyen a mi emberünk nagy H., más neve nincsen, így alakult. Szeretnénk persze beszélni róla, de csak úgy, amolyan szordínósan, mert megértjük – hogyne értenénk meg! –, hogy az ember gyereke néha úgy, de úgy el tud anyátlanodni – de tényleg! –, aztán jön az édesanya, és mindenfélét gyengéden helyre tesz.

Kepunk_illusztracio.jpg

 

H., gyermekként kitűnő tanuló volt. A fiú és az édesanya kapcsolata bensőséges, mindig mindent megbeszéltek. Ideális szülő-gyermek viszony, ugye! Az alsóban kis túlzással az édesanya még azt sem vette észre, hogy a gyerek iskolába járt.

 

Kell-e mondanunk, hogy H.-nak a lányokkal is szerencséje volt! Istenem, a magunkfajta halandónak mit össze kell gályáznia, hogy szíve választottjának szerelmét elnyerje? Az édesanya azt mondja, hogy később a csajok maguk jártak a fiúhoz udvarolni. Aztán történt egy napon, hogy az édesanya megrökönyödve látta, hogy H. fenekét simogatja egy lány. No, az a pillanat kitörölhetetlenül belé égett az édesanyába! Mit mondjuk, minden együttérzésünk az övé, hiszen kétségtelen, hogy az ő számára nem egy simulékony érzés lehetett!

 

H. már túl van jó néhány szerelmen, de úgy gondolja, hogy egy ideig még éli tovább a szingli celebek világát. Bár úgy fogalmaz, lenne elég jelentkező, de egyelőre nem akar kompromisszumot kötni.

 

H., most negyvenkét éves. Szívünkbe hirtelen melegség költözik. Mi tagadás, irigykedünk! Milyen jó érzés lenne nekünk, ha a mi édesanyánk óvó szeretete is elkísérne bennünket ilyen idős korunkra!

 

Mit mondjunk, ezt követően erős, ellenállhatatlan családi hatásra megtekintettük a Pretty Womant és a Bridget Jones naplóját. A filmalkotásokat otthon, a családi szaunánkban néztük, és meg is hajoltunk, köszöntük a tapsot. De nem fokozzuk tovább.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.