2019. január 23., szerda,  Zelma és Rajmund
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2018. január 05., péntek
Sarkadon egy 2016-ban elhunyt nő levelet kapott Orbán Viktortól…
…avagy a Kubatov-listákat is frissíteni kell!
Szerző: Bod Tamás
A politikai pofátlanság része, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a menekültek és Soros György ellen immár két éve folyó gyűlöletharcához most az emberektől kér pénzt. Pofátlanság: mert egy felelős kormány nem játszhat rá a legaljasabb emberi ösztönre, a gyűlöletre. És pofátlanság, mert társadalmi tájékoztatóként, az adófizetők pénzéből, hosszú ideje masszív pártpropagandát folytatnak. Ám most egy több mint egy éve halott sarkadi asszony levelet kapott Orbán Viktortól. Fia döbbenete nehezen foglalható szavakba.

Képünk illusztráció! (Forrás: ATV). A képen látható fideszes adatbázisrészlet 2010-ben (amikor napvilágra került) még simán Kubatov-listának nevezték. Ma már bizonyára ez is nemzeti lett...

 

Sok tízezer, sok százezer, sok millió embernek írt a napokban levelet Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnökeként. A levél tartalma ismert, anyagi segítséget kér – nem tudni pontosan, milyen adatbázis alapján – szimpatizánsoktól, hogy támogassák a Fidesz kampányát. A többször cáfolt Soros-tervről ír, és arról, mintha bárki is meg akarná változtatni Magyarország etnikai összetételét, emellett ügynökszervezet-hálózatról tesz említést, amely mögött korlátlan anyagi erőforrás áll. Ezért anyagi támogatást kér az általa megszólított emberektől.

 

Sajnálatos, hogy egy kormány a legaljasabb emberi ösztönre, a gyűlöletre játszik rá, s ezt állítja politikai kommunikációjának és cselekvésének középpontjába. Az pedig pofátlanság, hogy a Soros György és a menekültek ellen immár 2 éve, az adófizetők pénzéből finanszírozott kampány mellé még pénzt, anyagi támogatást kér az emberektől.

 

Azonban a Békés megyei Sarkadon már egy több mint egy éve halott idős asszony emlékét is megsértette Orbán Viktor. Az idős Maczák Sándornénak címzett levél finoman szólva is elkésett. Mint ahogy arról fia, Maczák Sándor a Facebookon beszámolt, a 2016. november 8-án a karjai között elhunyt édesanyja is ilyen levelet kapott a napokban a Fidesz elnökétől. A méltatlanság miatt az esetet nem is kívánta kommentálni az elhunyt asszony fia, ezért nem írta le, hogy valójában mit gondol és mit érez.

 

Az eset kapcsán arra szeretném felhívni Orbán Viktor figyelmét, hogy a történtek miatt helyén való lenne elnézést kérni az elhunyt sarkadi asszony családjától. Másrészt arra felhívom Kubatov Gábor Fidesz-alelnök és pártigazgató figyelmét, a róla elnevezett és elhíresült listák megalkotóját, hogy – mint az említett eset mutatja – ideje lenne frissíteni a Kubatov-listákat...

 

(A szerző az Együtt gyulai választókerületi elnöke)<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.