2018. június 20., szerda,  Rafael
 
 
 
 

Publicisztika

[Publicisztika]
2017. április 11., kedd
Önvizsgálat
Egy ismerősöm azt írta nekem ma, hogy „tele vagy gyűlölettel”. Természetesen fideszpárti állapította ezt meg rólam. Ilyenkor az ember elgondolkodik. Hiszen nagy a politikai csatazaj, nem tartom távol a politikától se magam, se az írásaimat. Vajon tén
Szerző: Füredi Ferenc
Egy ismerősöm azt írta nekem ma, hogy „tele vagy gyűlölettel”. Természetesen fideszpárti állapította ezt meg rólam. Ilyenkor az ember elgondolkodik. Hiszen nagy a politikai csatazaj, nem tartom távol a politikától se magam, se az írásaimat. Vajon tényleg nem torzult el a gondolkodásom?

Képünk illusztráció! (Forrás: www.mkiellinikou.org)

 

Ilyenkor nem helyes álláspont, ha kapásból visszafordítjuk a vádat: ugyan már, fideszes barátom, nézd már meg a 888.nak nevezett portált, ott aljas rágalmazás folyik még jobboldaliak között is, hogy ilyen nálam, nálunk ...

 

De ez nem válasz.

 

Ez nem objektív felmérése a saját indulataimnak. Jelentem, önvizsgálatot tartottam, és fideszes ismerősömnek igaza van. Sok gyűlölet van bennem.

 

Kifejezetten gyűlölöm a hatalommal visszaélést, a pökhendiséget.

 

Úgyszintén a hamis magyarkodást, a hamis és hazug Trianonozást, az erdélyi és a szomszédos országokban élő magyarság és a határokon belül élők aljas szándékú egymással szembefordítását. A szomszédos népek lenézését, a haza kifosztását, a rablást, a lopást, a korrupciót, a csókosok, a rokonok, szomszédok, haverok kistafírozását állásokkal, kedvezményekkel. Az Uniós országok tisztes adófizetőitől kapott pénzek lenyúlását, a megrendezett hamis közbeszerzéseket, a parlamenti demokrácia megszüntetését, a menekültek iránti undorító gyűlöletkeltést, a kettős beszédet, a szónoki beszédek hazugságait, a nyílt és Sorozásba rejtett antiszemitizmust. A cigányság elleni utálatot, a hazug ünneplést, amikor megtagadják a körmeneten hordott Szent Jobb kezéből származó Intelem gondolatait, a politika kiszolgálóivá váló egyházakat, a papok és lelkészek fondorlatos hazugságait. A gazdaságpolitikának csúfolt szabadrablást a közpénzekből, a civil szervezetek elleni sunyi uszítást, a demokrácia megtagadását, az egypárti Alaptörvényt, a lerohasztott oktatási rendszert, a tanszabadság és az egyetemi autonómia semmibevételét, az egyoldalúan működtetett pártos ügyészséget és bűnüldözést, a celebek szerepeltetését, a média hazugságait, a szegénységet, a nyomort, a málló falú bűzös kórházakat, az ország kiszolgáltatását az orosz érdekeknek, az oligarchák pénzét, s azt, hogy egy kőgazdag képtelen azt a szót kimondani: elég, jaj!

 

Tényleg tele vagyok gyűlölettel!

 

És ehhez képest csak azt szeretném, ha mindenki eltakarodna, aki mindezért felelős. Nem érdekel, kik azok, honnan jöttek, Etelközből-e vagy egy községből, netán a fővárosból, vagy innen Angyalföldről, csak menjenek el végre!

 

Az sem érdekel, hogy az MSZMP-ből, a KISZ- ből, vagy az egykori állampárt ellenzékéből, de takarodjanak ebből a hazából, melynek földjén élek, immár 70 éve, és döntse el a nép, hogy mi legyen a sorsuk.

 

Mert én gyűlölhetek, szerethetek, de csak egy vagyok közületek.

 

De akármit hiszel, akármilyen ideológia áll közel hozzád – nem érdekel, hogy Fideszes, hogy szocialista, liberális vagy, netán zöld, ha nem gyűlölöd mindazt, amit itt leírtam, akkor nem akarsz jót Magyarországnak!

 

Ha pedig mindez iránt közömbös vagy, ismered a mondást: „A langyosakat kiköpi az Úr!”<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.