2018. szeptember 18., kedd,  Diána
 
 
 
 

Kreatív vita

[Kreatív vita]
2017. június 04., vasárnap
Csillagközi gondolatok
Szerző: Zsidov Magdolna
Mély fájdalommal közlöm, ha tetszik, ha nem, eljön a világvége. Igaz ugyan, hogy erre vonatkozóan kevés tárgyi bizonyítékkal rendelkezem, de azok, akik többel, ők időnként felröppentik a hírt, hogy a Föld elérkezett a végállomásához. És ez pont elég ahhoz, hogy egy-két hétre, hónapra garantálva legyen a rettegés hőfoka. Aztán a megjósolt időpontban marad minden a régiben, a pszichiátriák kezeltjei megcsappannak.

Képünk illusztráció! (Forrás: Astronet)

 

Azért nem kell túlontúl reménykedni, a világnak időnként igenis vége van.

 

 Kétezer-tizenkettőben is vége lett… volna, csak valami visszatartotta, talán még éretlen volt az idő, esetleg „a konkoly nem érett be a búzával” (Jézus példázata, Máté 13.), de a világnak vége lesz. No, ne képzeljenek túl sokat erről az eseményről, a vége mindennek nagyon egyszerű. Nincs tovább és ennyi.

 

És ugye az is nyilvánvaló, hogy az emberiségnek mindig van egy szimulációja a világvégéről: a Nap kiég, a Föld felforrósodik, kihűl, kiszárad, az emberek túlszaporodnak – kivétel Magyarország, amin a migráció sem segít –, a betegségek pusztítanak, a világhatalmak összecsapnak, de ez mind nem elég – na jó, nem folytatom, egyelőre semmi több, még van remény.

 

De tudja valaki, hogy mi az a semmi? Én csak annyit tudok, hogy egy olyan akármi, amiből valamikor a van is lett.

 

Egy meghökkentő reklámból az derül ki, hogy a két fő elem, a hidrogén és a hélium is a semmiből lett. Ez a reklám legújabb felfedezése. Pedig kár volt a felhajtás, Isten már régen tudja, pontosabban – öröktől fogva. Hogyne tudná, hiszen ő maga a GONDOLAT, s ilyen alapon a gondolat volt az első, ami a semmiből lett.

 

Kétség sem fér hozzá, Isten esetében a gondolat hatalom. Az ember gondolata a fejétől bűzlik – ez biológia, ugyanis a fejben van egy állomány, az, amelyik az értelemért felelős, s ami nem mindig tiszta, ilyen alapon elég gyakran szaglik.  A világ egyébként nem bánná, ha megértenék, csakhogy a világot kizárólag tanulással lehet megérteni.

 

Az ügy még folyamatban van, miközben számolni kell a világvégével. 

 

És vannak is, akik számolnak vele, de nem bíznak az eszükben, ezért a megoldást másokra hárítják, azokra, akiknek talán több eszük van. Persze az is elég érthetetlen, hogy mitől van némely embernek több esze, mint másnak. Ámbár elképzelhető, hogy ugyanannyival is lehet kevesebbet gondolkodni.

 

De hiába, csakis a gondolkodókon múlik a megoldás. 

Legtöbben ezt egy hatalomra bízzák. Ki másra, ha nincs elég gondolkodó ember. Márpedig gondolat nélkül még szeretet sincs. Tessék már meggondolni, lehet repedezett kútból vizet meríteni, szeretet nélkül emberre találni? Naná, hogy nem, már Diogenész sem talált emberre, fényes nappal, lámpással kezében Athén utcáit járva.

 

A szeretet azóta még inkább manipulálódott, az emberek szíve már csak maguk felé „hajlik”.

 

Sürget az idő, mert így, hogy lesz, ami lesz, nem mehet tovább, bekövetkezhet az erőszak. A Világ erőszakosan fog közbeavatkozni. Az elektromágneses sugárzás, a semmi térerő, a klímaváltozás, a fekete lyuk… meg a fejekben…, és számtalan veszély. El kellene hárítani, vigyázni kellene a Földre! A baj csak az, hogy az embereknek nehezükre esik a gondolkodás, inkább vesztésre ítélik. Ilyen alapon a végzet elkerülhetetlen… vagy nem?

 

Azzal kezdtem, hogy az emberiségnek mindig van egy szimulációja a világvégéről, és meg kell hagyni, a megmentéséről is – valamivel kevesebb. Csakhogy a kevesebb pont elég ahhoz, hogy bekövetkezzen a megsemmisülés. Egy autentikus példa a génmanipulció. Valamikor a paradicsomnak volt íze, de néhány gént kicseréltek benne, köztük az ízért felelőst is, és már nem ugyanaz, íztelen. A paradicsomnak vége lett, mármint azok számára, akik még emlékeznek az eredetire. Állítólag már dolgoznak az ízén, s ha sikerül az illetékes gént kicserélni a természetesre, ismét ízes lesz a paradicsom.

 

Ilyen alapon, akár a világot is vissza lehetne állítani az eredetire. Ha nem, sajnos mégis világvége lesz. No, de az emberek nagy része nem ijed meg, általában utólag veszik észre, hol hibáztak.

 

 Jó lenne végre tiszta lappal indítani, feltéve, ha még van ilyen, mert másként az I. Világvége után csekély esélye lesz annak, hogy bárki a Karib-szigeteken nyaralhasson – a tudósítás elmarad.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.