2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2020. február 26., szerda
Orosházi fiatalok sikerei
Ezüst- és bronzérem, valamint negyedik helyezés az Asztalitenisz Diákolimpiáról
Szerző: K. A. J.
A hétvégén Karcag adott otthont az Asztalitenisz Diákolimpia országos döntőjének, ahol eredményesen szerepeltek Orosháza oktatási intézményeinek tanulói.

Képünk illusztráció! (Forrás: ettu.org)

 

A III-IV korcsoport „A” kategóriájában (az igazolt versenyzők között) szerepelt Hudák Dorina, a Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulója, aki a csoportmérkőzések során valamennyi ellenfelét magabiztosan győzte le. A főtáblán 2-0 arányú vezetése után szorosabb mérkőzésen múlta felül a budapesti Kemecsei Lindát. A döntőben válogatott társa és a serdülő ranglistát vezető Volentics Anna, a Dunakeszi versenyzője volt az ellenfele. Kiélezett küzdelemben. a játszmákon belül. minimális különbséggel vereséget szenvedett, aminek következtében a dobogó második fokára állva, ezüstérmesként zárta a versenyt.

 

Az I-II. korcsoport „B” kategóriájában (nem igazoltak), a csapatversenyben a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium csapata Bényei Nelli, Gálik Boglárka, Vadász Réka, Keresztes Viktória összeállításban a harmadik helyet szerezte meg, ami nagy siker, hiszen Réka és Viktória még az elkövetkező évben a korcsoportban versenyezhet, és ezt az eredményt viszonylag kevés játékos múlttal a hátuk mögött érték el. Ugyanakkor örvendetes, hogy mindhárom kislány a „Sport Legyen a Tiéd” program keretében a tanórákba épített asztalitenisz-foglalkozások alkalmával ismerkedett meg a sportág alapjaival.

 

A korcsoport egyéni versenyében Bényei Nelli a negyedik pozícióban zárta a versenyt úgy, hogy a döntőbe jutásért kiélezett és szoros mérkőzésen – a döntő játszmában –12-10-re kapott ki a későbbi győztestől – tudtuk meg Bogdánffy Csabától.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.