2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2019. november 06., szerda
Sportélet a Szegedi Ítélőtáblán
Dr. Joó Attila tanácselnök világbajnoki evezős sikerei
Szerző: K. A. J.
Kiválóan szerepelt az ősszel megrendezett Velencei-tavi masters evezős világbajnokságon dr. Joó Attila, a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos tanácselnöke. Nyolcasuk Nagy-Britannia mögött 2. lett, míg négyesben 5. helyezést értek el.

Dr. Joó Attila vízreszállás után

 

A Szegedi Ítélőtábla bírái és igazságügyi alkalmazottai közül sokan mondhatják el magukról, hogy rendszeresen sportolnak. Ezt bizonyítják a különböző versenyeken elért sikerek, így például az a tény, hogy a Szegedi Ítélőtábla asztalitenisz csapata már többször is elhódította az ítélőtáblák e sportágban kiírt versenyein a legjobbnak járó serleget.

 

Arra azonban még nem volt példa, hogy egy bíró világbajnokságon szerepeljen a legjobbak között. Ezen az őszön ez is megtörtént. Magyarországon, a Velencei tavon rendezték meg a FISA Masters evezős világbajnokságot, mintegy 3700 résztvevővel, közel 20 korcsoportban. Az NKM Szeged Vízisport Egyesület színeiben kormányos nyolcasban és kormányos nélküli négyesben indult dr. Joó Attila, a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos tanácselnöke. Nyolcasuk Nagy-Britannia mögött 2. helyezett lett, míg négyesben 5. helyezést értek el.

 

S ahol szilárd talajon kell állniaDr. Joó Attila 12 éves kora óta, vagyis immár 36 éve eljegyezte magát az evezős sporttal. Korosztályos bajnokságokon szerepelt sikerrel, majd a felnőtt mezőnyben több országos címet is nyert. A versenysportot 2005-ben hagyta abba, majd néhány év kihagyás után immár masters kategóriában kezdte újra az edzéseket és a versenyzést. Indult a bécsi masters világbajnokságon, és akkor úgy döntött csapattársaival, hogy ha Magyarországon rendezik meg ezt a világversenyt, ismét meg akarják méretni magukat.

 

Hazánk 2019-ben lehetett a masters evezős világbajnokság házigazdája, ezért dr. Joó Attila már 2018-ban kemény alapozással készült az idei szezonra. Mint elmondta: nyári szabadsága alatt heti 6 edzést is bevállalt, amikor edzésenként átlagosan 12 kilométert eveztek. Emellett indultak a masters vidék és országos bajnokságon, így alapozva meg a világbajnokságon elért sikereket.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.