2019. május 19., vasárnap,  Ivó és Milán
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. szeptember 24., hétfő
Lovas rendőrök Mezőhegyesen
A negyedik nemzetközi versenyt rendezték meg
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, a Készenléti Rendőrség szervezésében, szeptember 23-án rendezték meg a IV. Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. versenypályáján. A szlovák, a szerb, a lengyel rendőrség képviselői mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Készenléti Rendőrség lovasrendőrei mérték össze felkészültségüket. A versenyen túl magyar, ír, belga, holland, német, cseh, lengyel, szlovák, osztrák, szerb, román szakemberek cseréltek tapasztalatot a modern lovas rendőri szolgálatról és a rendészeti lókiképzésről – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Izgalmas pillanatok a versenypályán

 

Szimultán versenykategóriában első helyezett lett a szlovák Marián Zgola, második helyen a lengyel Karol Moleda, míg a harmadik helyen a szerb Mladen Zifkovic végzett. A rendőri akadályverseny kategóriában az élen a szerb Mladen Zifkovic végzett, a dobogó második fokára a lengyel Karol Moleda állhatott fel, a harmadik helyet Makár Henrietta rendőr törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség rendőre szerezte meg. Az összetett számok legeredményesebb versenyzője Mladen Zifkovic lett.

 

Különdíjakat kapott Makár Henrietta rendőr törzsőrmester (KR) a legeredményesebb női versenyző, a legeredményesebb nóniusz fajtájú lóval versenyzőként, Úttörő nevű lovával, Mladen Zifkovic (Szerbia) legeredményesebb külföldi versenyző, Karol Moleda (Lengyelország) legtechnikásabb versenyző, Soltész Barnabás rendőr törzsőrmester (KR) legeredményesebb férfi versenyző, Kertész Attila rendőr törzsőrmester (KR) a legfiatalabb lóval szereplő versenyző, Karácson Mária rendőr főtörzsőrmester (Hajdú-Bihar  MRFK)legeredményesebb magyar megyei rendőrlovas, Oszterman Zita a legeredményesebb polgárőr.

 

A díjakat dr. Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, dr. Polyák Zsolt rrendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Nagy György rendőr alezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója, dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Simon Sándor rendőr ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. főosztályvezetője, Görbe Attila rendőr alezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály vezetője, Mitykó Zsolt, Mezőhegyes város polgármestere és Varró József, többszörös magyar lovas bajnok adta át.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.