2019. április 18., csütörtök,  Andrea éa Ilma
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. szeptember 06., csütörtök
Arcél 6.
A versenyigazgató: Janesz János
Szerző: Fehér Károly
Tősgyökeres mezőhegyesi lovasember. Már elemi iskolásként rendszeresen ott toporgott a lovardában. Versenybíró. 2001-ben díjugrató versenyen indult.

Janesz_Janos__a_vilagbajnoksagembere.jpg

 

kicsi-Janesz_Janos.jpgAgrármérnöki diplomával érkezett a Ménesbirtokra, ám mivel a lovak körül nem volt munkahely – 10 évig a sertés- és a szarvasmarha-tenyésztésben dolgozott. Tanult, végig járta a szakma lépcsőfokait.

Aztán végre teljesült az álma, a patinás ménes tenyésztési munkáját irányíthatja. Ma a mintegy 430 lovat – nóniuszt, gidránt, ügetőt, furioso-north start – számoló ménes vezetője, első embere. Lótenyésztési ágazatvezető.


Mi sem természetesebb, hogy a negyedik világbajnokságon is ő irányítja az előírások szabta munkákat. Meg még a nem előírtakat, a többit is. Precízen, rugalmasan, megbízhatóan, felkészülten a váratlan meglepetésekre. „Nincs rutinmunka, nincs apró munka. A verseny minden mozzanata más, mint volt tavaly, vagy azelőtt. Az ördög a részletekben búvik meg” – vallja.

 

 

Csapatember, összeszokott csapatban gondolkodik, de a gyors döntés az övé és akkor „nincs mese”. 
A rutinos, ló iránt elkötelezett munkatársai közmegelégedésre teszik a dolgukat.

 

A pályán úgy tűnik, hogy kitűnően rögtönöz. Ez igaz, de mindezek a pár hónappal korábban tervezett, már a szervezőbizottsági munka idején elkezdődött lépések.

 

Mi történhet itt? Minden, ami a verseny körül előfordul. A lovak, a hajtók elhelyezésétől, a pályára lépésig. A közönség kulturált fogadása, kiszolgálása. Biztonsági intézkedések. Az előre nem látható dolgok sora. Megannyi fontos villanás, figyelemmel arra, hogy a fogatverseny veszélyes üzem.<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.