2019. április 18., csütörtök,  Andrea éa Ilma
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. szeptember 05., szerda
Arcél 2.
Az asszisztens – Mitykó Zsuzsi
Szerző: Fehér Károly
A világbajnokság asszisztense Mitykó Zsuzsi, a Nemzetközi Lovas Szövetség technikai kiküldötte a belga Richard Papens segítője. Munkaköre szerint az ügymenetet, a versenyben résztvevőkkel folyó együttműködést, kommunikációt segíti.

Mityko_Zsuzsi_egyeztet_Richards-szel.jpg

 

kicsi-Mityko_Zsuzsi.jpgA Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) mintegy 40 oldalon írja elő a versenyrendezés kötelező szabályait. Ezek teljesítése az asszisztenst feladata.

 

Ezek többek között:

– A rendezővel egyeztetett versenykiírás elkészítése a Nemzetközi Lovas Szövetség részére.

– A nevezések nyomon követése, elfogadása, kapcsolattartás a nemzeti szövetségekkel, illetve a versenyzőkkel.

– A Szervezőbizottság ülésein való aktív részvétel.

– A helyszín ellenőrzése: a pályák, istállók, kiszolgáló helyiségek.

– A versenyprogram összeállítása – figyelemmel a fiatal fogatlovak különleges versenyszabályaira.

– A díjak, díjszalagok, különdíjak megbeszélése a rendezővel.

– A díjátadások előkészítése. A megnyitó, illetve a záró ünnepségek összehangolása.

– A versenydokumentáció előkészítése. Szorosan együttműködés a verseny kiértékelőjével, illetve a versenyirodával. Ez magába foglalja a versenyzőknek kiosztott dossziékat, azokban lévő anyagok összeállítását, a startlisták, eredménylisták elkészítését. A sorsolás előkészítését.

– A verseny ideje alatt együttműködés a pályaépítővel, a versenybírósággal, állatorvosi bizottsággal, Steward szolgálattal, a versenyirodával, a versenykiértékelővel, a verseny rendezőjével.

– A háttérmunka egyik legfontosabb és legnehezebb része a hivatalos személyek utazásának, szállásának szervezése, összehangolása. Ezt a munkát mezőhegyesi versenyen Janovszki Mariann versenytitkár végzi.

 

„A világbajnokság technikai kiküldöttje, mintegy a verseny karmestere is. Szerencsések vagyunk, hogy ezt a tisztséget már négy éve, a mezőhegyesi világbajnokság kezdete óta az egyik legtapasztaltabb technikai kiküldött a belga Richard Papens tölti be. Gyakorlati és elméleti ismeretei, helyi tapasztalatai jelentősen segítik a zökkenőmentes versenyszervezést” mondja Mitykó Zsuzsi, aki több mint két évtizede dolgozik a fogathajtásban. Több országban közmegelégedéssel látta el asszisztensi feladatot. Vizsgázott versenybíró, a hazai fogathajtó szakág titkára, így napi szinten kapcsolatban áll a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának munkatársaival.<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.