2019. április 18., csütörtök,  Andrea éa Ilma
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. szeptember 05., szerda
Az ígéretes versenyforma
IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága
Szerző: Fehér Károly
Szeptember 5.-én, szerdán, Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályáján az állatorvosi vizsgával megkezdődött a IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága.

A_vilagbajnoksagon_resztvevo_naszloi.JPG

 

Hét ország – Ausztria, Lengyelország, Luxemburg, Görögország, Németország, Románia, Magyarország – lovait vizsgálta a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) delegálta állatorvosi kar.

 

A világbajnokság résztvevőit – a házigazdák nevében – Pap István Tibor vezérigazgató, a Szervezőbizottság elnöke köszöntötte. Az eseményt Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) elnökségének tagja, a Fogathajtó Szakág elnöke nyitotta meg.

 

Megtisztelő, hogy hazánk és az idén 234 éves mezőhegyesi ménesbirtok elindítója a fiatal fogatlovak megmérettetését szolgáló világbajnokságnak; ezzel hozzájárul az új versenyrendszer kialakításához. A fiatal lovak világbajnoksága nem csupán egy verseny, hanem a nemzeti és nemzetközi fogathajtás fejlődését segítő rendszer, projekt.

  

Fugli_Karoly_es_Papp_Istvan_Tibor.JPG

 

A versenyre – örömünkre – egyre több lovat neveznek a résztvevő nemzetek.

 

A cél: nemzeti és nemzetközi szinten keretet biztosítani és rendszerbe foglalni a fiatal lovak versenyszerű megmérettetését; a versenyteljesítmény alapján hiteles nemzetközi szintű információt szolgáltatni a tenyésztés számára; és nem utolsó sorban szakmai alapokon álló piaci lehetőséget teremteni a külföldi és a magyar lófajták számára mondta a szervezőbizottság elnöke.

 

Fugli Károly örömmel nyugtázta és köszönte, hogy Magyarország, Mezőhegyes immár negyedszer vállalkozott a fogatsport fejlődését szolgáló rangos esemény rendezésére. A világbajnoki megmérettetés kapocs a tenyésztés és a versenysport között. Az eddigi sikerek nyomán a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) Fogathajtó Szakága elkötelezett e versenyforma további fejlesztésében. A kedvező tapasztalatok alapján a szervezet úgy döntött, hogy a 2019. évi Világbajnokság megrendezését is Mezőhegyesre bízza.

 

Sokat kell még tennünk azért, hogy az eddiginél több nemzet hozza el lovait Mezőhegyesre – mondta az elnök, majd hangsúlyozta: a fiatal fogatlovak világbajnokságának színvonalát – többek között – jelzi, hogy az augusztus 28. – szeptember 2. között Hollandiában, Kronenbergben rendezett egyes fogathajtó világbajnokságon győztes Bartlomiej Kwiatek azzal a Sonet nevű lovával lett világbajnok, aki 2015-ben sikeresen szerepelt Mezőhegyesen. A lengyelek kiváló hajtója most is meghatározó szereplője az idei mezőhegyesi versenynek.

 

Szeptember 6., (csütörtöki) program:

 

Mezőhegyes, Lovaspálya 8:30 órától: 5-6-7 éves lovak kvalifikációs versenye (díjhajtás, akadályhajtás)<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.