2019. április 22., hétfő,  Csilla és Noémi
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. szeptember 05., szerda
Lázár Vilmos elnök üdvözlő szavai
Szerző: vitalap.hu információ
Fülöp Herceg a Nemzetközi Lovas Szövetség egykori elnöke, fogathajtó világbajnok szavai szerint: „A fogathajtó sportban Magyarország mindig úttörő szerepet vállalt.” Valóban!

Lazar_Vilmos.jpg

 

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) megtisztelő megbízásából Magyarország a tizenkettedik, Mezőhegyes a negyedik világbajnokságát rendezi. Bízom benne, – ahogy eddig mindig, most is – általános szakmai elismerés mellett.

 

A fogatmúltunk kötelez.

 

Egyik legeredményesebb sportágunk, a fogathajtás kiválóságai az eddigi világ- és Európa bajnokságokon 101 érmet – köztük 43 aranyat – nyertek.

 

A 234 éves, új, ígéretes fejlődési pályára lépett patinás Mezőhegyes verseny- és környezeti kultúrája, szakmai, szellemi felkészültsége okán végképp felkerült a nemzetközi lovasélet térképére.

 

A világbajnokság jó lehetőséget kínál az egyesfogathajtók és a pályájuk kezdetéhez érkezett fiatal fogatlovak bemutatkozására, képességeik felmérésére.

 

Köszönöm a mezőhegyesiek, az önkéntesek, a többet vállalók színvonalas munkáját. A hajtóknak sikeres versenyzést, a bírói testületnek közmegelégedést hozó munkát, közönségünknek kellemes kikapcsolódást kívánok.

 

Tisztelettel adózom a főszereplőknek, a nagyszerű lovaknak!

 

A lovaknak, akik mindennapjainkban itt is bizonyítják nagy költőnk Babits Mihály szavainak igazát: „Lovak nélkül élni lehet, de nem érdemes!”

 

Lázár Vilmos

elnök

Magyar Lovas Szövetség<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.