2019. február 17., vasárnap,  Donát
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. június 19., kedd
Extra jó lányok
Asztalitenisz: az orosházi PET-BAU ASE 2017/2018 évi bajnoki szezonjának értékelése
Szerző: K. A. J.
Az orosházi asztaliteniszező lányok két csapatának teljesítményét kedvezően értékelte az egyesület szakosztályvezetője. Ugyanakkor rávilágított néhány problémára, illetve szólt a következő évad megalapozásáról is.

Képünk illusztráció! (Forrás: internet)

 

Az EXTRA Ligában a szezonkezdettől az előző évi játékoskerethez igazolták a Statisztika  PSC-től az ifjúsági rangelső, sokszoros utánpótlásbajnok Fehér Orsolyát, aki egy éves időtartamra kölcsönjátékosként szerepelt az orosházi csapatban.

 

A bajnoki erőviszonyokra tekintettel az egyesület vezetése – egy helyezést előrelépve – az ötödik pozíció megszerzését határozta meg célként. A bajnokság során ezt a célt a negyedik helyezésre módosítottuk, mivel látszott, hogy a sokszoros EXTRA Liga-dobogós és egyszeres bajnok Postás SE a belső konfliktusok következtében nem lesz meghatározó a szezonban.

 

A játékosok – átérezve a lehetőséget – valamennyi riválisunk ellen maximális teljesítményt nyújtva kivívták a negyedik helyet, biztosítva ezzel a Final Fourba kerülést. Az alapszakaszban nyolc győzelem mellett hat vereség szerepelt a teljesítményben, ami 57,71 %-os mutatót jelentett.

 

Egyénileg Tóth Edina és Fehér Orsolya volt a két húzóember, de Horváth Lilla és a rengeteg sérüléssel bajlódó Csáki Rita is megbízható teljesítményt produkált a következők szerint: Tóth Edina 66,33 %, Fehér Orsolya 60 %, Horváth Lilla 46,15 %, Csáki Rita 42,85 %. Ugyanakkor a párosok elmaradtak a korábbi évek eredményességétől, s mindössze 28,57 %-os  teljesítményt mutattak fel, amibe belejátszott Csáki Rita kiesése.

 

A Final Four jól tükrözte a hazai erőviszonyokat, hiszen a bajnoki alapszakasz után a rájátszásban sem sikerült az első három helyen végzett csapattal szembeni bravúr, ami – tekintettel a játékoskeretek erőviszonyára valamint a rendelkezésükre álló anyagi feltételekre – megfelel a realitásoknak.

 

Az őszi szezonban főleg Chikán István, míg tavasszal Séllei Zoltán biztosította a mérkőzéseken a szakmai hátteret, az eredmények tükrében sikerrel. Az anyagi háttér biztosításáért köszönettel tartozik a csapat a névadó szponzor. a PET-BAU KFT. vezetésének, Busa Péter egyesületi elnöknek, az önkormányzatnak és minden támogatónak, akik lehetőségükhöz képest sokat tettek  a sikeres szereplés érdekében.

 

A női NB. I.-ben ez az év maga volt a megpróbáltatások szezonja, hiszen az egycsoportossá alakítás következtében a csapatnak be kellett utaznia az egész országot, Komló, Kaposvár, Szombathely, Nagykanizsa, Győr mellett a szekszárdi, budapesti, nyíregyházi, soltvadkerti utak valóságos felüdülést jelentettek.

 

A csapat az ötödik helyezéssel stabilan teljesítette a célt, vagyis a középmezőnyben maradást. Ez főleg annak tükrében jelent elismerést, hogy valamennyi mérkőzésen az orosháziak két utánpótláskorú újonc és serdülő játékost szerepeltettek, hiszen a szakmai cél a helyezésen kívül az ő csapatba építésük volt.

 

Nehezítette a sikeresebb helytállást az a tény, hogy a felnőtt játékosok iskolai kötelezettségeik illetve vidéki munkahelyük következtében nagyon keveset tudtak edzeni, mégis szükség volt játékukra a stabilitás biztosítása érdekében, amit jól tükröz az eredményességi mutatójuk: Benkő Anett 65,21 %, Szabó Mariann 59,70 %, Varga Bernadett 44,26 %, Fuderer Dalma  43,75 %, Hudák Dorina 37,25 %. Rajtuk kívül két alkalommal játszott a csapatban az EXTRA Ligás Horváth Lilla, aki valamennyi mérkőzését megnyerte, valamint szerepet kapott a szintén újonc korú Farkas Izabella is. A párosok 38,88 %-os teljesítménye szintén kevesebb lett a reméltnél.

 

Az elnökség döntése alapján az utánpótlás fejlődése érdekében az egyesületnek szüksége lenne az NB. I-es szereplésre, de az említett lebonyolítás esetén ez meggondolandó és nem nagyon vállalható. Bíznak a szövetség átszervezési ígéretének megvalósításában, mert ez a forma a többi egyesület számára sem elfogadható.

 

Az orosházi játékosok június 18-tól négyhetes szünetet kaptak, és július 16-án napi két edzéssel kezdődik az intenzív felkészülés az új bajnoki szezonra és az egyéni versenyekre – mondta Bogdánffy Csaba szakosztályvezető.

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.