2019. március 22., péntek,  Beáta és Izolda
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2018. január 05., péntek
Nem adják alább
A 2017/18-as őszi szezon értékelése a orosházi PET-BAU ASE asztaliteniszezőinél
Szerző: K. A. J.
A bajnoki szezon lezárása után döntés született arról, hogy a következő évadban is az EXTRA Ligában játszanak majd az orosházi PET-BAU ASE asztaliteniszezői. Ehhez viszont a korábbi támogatók mellett kérték az önkormányzat további arányos szerepvállalását is. A szakmai munkában továbbra is számíthattak a volt szövetségi kapitány segítségére, ugyanakkor szükségük volt még egy játékosra, akivel az alapcsapat tagjainak esetleges kiesése – például betegség, sérülés – esetén a helyettesítést az eredményesség reményében meg tudták oldani.

Képünk illusztráció! (Forrás: Dreamstime.com)Ennek figyelembe vételével a csapat játékosállományában egy változás történt. A sokszoros utánpótlásbajnok és válogatott, ifjúsági korú Fehér Orsolya Ágota a Statisztikából kölcsönjátékosként erősíti az együttest, mellette az előző évi alapcsapat, vagyis Tóth Edina, Csáki Rita és Horváth Lilla veszi fel a küzdelmet a vetélytársakkal szemben.

 

Az előző szezon hatodik helyezése után az egyesület vezetése reális célként határozta meg a bajnokság végére az ötödik pozíció megszerzését.

 

A MOATSZ döntése alapján – tekintettel a sűrű versenyprogramra, az EXTRA Ligában csak öt fordulót bonyolítottak le az őszel, a többi mérkőzés átkerült a erre évre, majd ezek után kezdődik a tavaszi forduló. A sorsolás alapján két alkalommal játszottak a lányok hazai pályán és háromszor vendégként. Az ERDÉRT és a Statisztika csapatát dupla fordulóként október 14-15-én fogadták Orosházán, a Fürdő u.5. szám alatti teremben.

 

A „csonka” őszi fordulók után jelenleg ötven százalékos teljesítménnyel a negyedik pozíciót foglalja el a csapat, a kép viszont abból a szempontból bonyolult, hogy a résztvevő csapatok nem egyforma számú mérkőzést játszottak.

 

Egyéni teljesítményük kalapján az orosházi lányok mutatója a következő: Fehér Orsolya      (60 százalék); Horváth Lilla (45 százalék); Tóth Edina (45 százalék). Csáki Rita az egész ősz folyamán sérüléssel bajlódott, így csak Tóth Edinával alkotott párosban kapott játéklehetőséget.

 

A cél továbbra is az ötödik helyezés megtartása, ami elvileg magában hordozza a nemzetközi kupában történő indulás lehetőségét is.

Az NB. I.-ben  szerepelt második csapat a hetedik helyen zárta az előző szezont, aminek fő oka az volt, hogy a felnőtt játékosok, Szabó Mariann, Fuderer Dalma, Balogh Klaudia egyetemi és munkahelyi kötelezettségeik miatt nem tudták az előző évek teljesítményét hozni. Ennek függvényében átalakítottuk a koncepciónkat, és az utánpótlásunk három 12-13 éves tehetsége (Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina és Varga Bernadett) mellett a tavaszi fordulók során a felnőttek sokkal kevesebb  játéklehetőséghez jutottak.

 

A tapasztalatok birtokában úgy döntött ez egyesület vezetése, hogy az új szezonban az EXTRA Liga mellett az NB. I.-be is nevezünk az első csapatból kimaradt kerettel és az utánpótlás-játékosokkal.

 

Az NB. I. a korábbi évekhez viszonyítva jelentős változáson ment át, hiszen a kétcsoportos bajnokság után először semleges pályán lejátszandó tornarendszerben akarták megrendezni, majd a végén a versenybíróság a hagyományos oda-visszavágós forma mellett döntött. Ennek eredményeként többek között el kellett utazniuk Komlóra, Kaposvárra,  Győrbe, ami nem kis többletköltséget jelentett.

 

A szakvezetés, mivel Balogh Ágnes Kyra kölcsönben a Békési TE NB. III. osztályú férfi csapatában fog játszott, elsősorban a három utánpótláskorú játékos (Benkő Anett, Varga Bernadett és Hudák Dorina) mellett Szabó Mariann szerepeltetését helyezte előtérbe, de a szabály adta lehetőségeket kihasználva az első csapat keretéből Horváth Lilla, valamint az újonc Farkas Izabella játékára is számíthattak. Velük szemben az elvárás egy középmezőnybeli helyeezés megszerzése, de elsődleges szempont a rutinszerzés és a csapatbajnokság által biztosított szakmai fejlődés.

 

Kellemes meglepetésre szintén ötven százalékos teljesítménnyel jelenleg az ötödik helyen zárták az őszi fordulókat. Ebben nagy szerepe volt Horváth Lillának, aki valamennyi mérkőzését megnyerve, két mérkőzésen is tudta játékával segíteni a fiatalokat.

 

Mellette a  következőeredmények születtek: Benkő Anett (68 százalék); Szabó Mariann (63 százalék); Varga Bernadett (35 százalék); Hudák Dorina (32 százalék).

 

A bajnokság előtt kitűzött helyezésbeli elvárásokon nem változtatott az egyesület, mivel Horváth Lilla a szabályok szerint tavasszal már nem játszhat csak az EXTRA Liga mérkőzésein, bár ismét rendelkezésükre áll az őszt a tanulmányai miatt kihagyó Fuderer Dalma.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.