2019. április 18., csütörtök,  Andrea éa Ilma
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2017. december 17., vasárnap
Akinek háromszor játszották el a magyar Himnuszt
Magyar sikerek a budapesti Díjugrató Világkupán
Szerző: K. A. J.
Teltház előtt zajlottak a Nemzeti Lovardában a CSI**W Budapesti Díjugrató Világkupa szombati versenyszámai. A nap legeredményesebb lovasai ifjabb Szabó Gábor és ifjabb Lázár Zoltán voltak.

A verseny egyik pillanatában ifjabb Szabó Gábor (Fotó: Hajdú Kriszta)

 

Harmadjára szólt a magyar himnusz ifjabb Szabó Gábornak

 

A 130 centiméterre kiírt Silver Tour 89 lovast számláló mezőnyéből 38 lovas tudta hiba nélkül teljesíteni a pályát. Végül – pénteki győzelmét megismételve – ismét ifjabb Szabó Gábor volt a leggyorsabb Timpex Emlékkel.

 

Második helyen – több mint két másodperccel lemaradva – a bolgár Ivaylo Bonev végzett Amazing nyergében. Ifjúsági válogatott kerettagunk, Szuhai Péter harmadik lett, ezúttal Turbo Breaker-t lovagolva.

 

A negyedik helyet Horváth Balázs és PM La Conta Z szerezte meg. Ifjabb Szabó Gábor másik lovával, Timpex Ben Hur-ral az ötödik helyen végzett. A horvát junior válogatott lovas, Dunja AL Jamal és Gioconda Z lett a hatodik, a korábbi magyar bajnok, James Wingrave pedig a hetedik. A Gold Tourban is helyezett Monika Paulaus szerezte meg a nyolcadik helyet.

 

Ifj. Lázár Zoltán nyerte a Magyar Lovas Szövetség díját

 

Ifjabb Lázár Zoltán és Lacrima Di Felicita bizonyult a leggyorsabbnak a 140 centiméteres, a Magyar Lovas Szövetség díjáért kiírt Gold Tour-ban. Izgalmas versenyben, nagyot kockáztatva sikerült átvennie a vezető pozíciót.

 

A roppant technikás pálya ötszörös magyar bajnokunknak, Horváth Balázsnak sem okozott problémát, hiszen PM Dianával a második, Zordonnal pedig a negyedik helyet sikerült megszereznie. A Lettország színeiben versenyző Andrius Petrovas végzett a harmadik helyen.

 

A díjakat Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke és Juhász Tibor, a versenybíróság tagja adták át.

 

A Budapesti Díjugrató Világkupa vasárnap is négy versenyszámmal folytatódik, az EXIM Nagydíj CSI 2*-W Világkupa Minősítő 17 órakor kezdődik.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.