2018. december 15., szombat,  Valér
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2017. szeptember 12., kedd
Bíznak az önkormányzat támogatásában is
Szeptember 16-án rajtol a 2017-2018. évi asztalitenisz csapatbajnokság
Szerző: K. A. J.
A PET-BAU ASE Orosháza vezetése és játékosai a jól sikerült felkészülési időszak után bizakodással tekintenek a szombaton kezdődő csapatbajnokság elé.

Képünk illusztráció! (Forrás: graphicsbuzz.com)

 

A MOATSZ döntése alapján – tekintettel a sűrű versenyprogramra – az  asztaitenisz EXTRA Ligában (nők) csak öt fordulót bonyolítanak le az ősz folyamán, a többi mérkőzés átkerült a következő évre, majd ezek után kezdődik a tavaszi forduló. A sorsolás alapján az orosházi lányok két alkalommal játszanak hazai pályán és háromszor vendégként. Az ERDÉRT és a Statisztika csapatát dupla forduló keretében, október 14-15-én fogadják a Fürdő utca 5. szám alatti teremben.

 

A csapat játékosállományában egyetlen változás történt: a sokszoros utánpótlás bajnok és válogatott, ifjúsági korú Fehér Orsolya Ágota a Statisztikából kölcsönjátékosként erősíti az orosházi együttest, mellette az előző évi alapcsapat, vagyis Tóth Edina, Csáki Rita és Horváth Lilla veszi fel a küzdelmet a vetélytársakkal szemben.

 

Az előző szezon hatodik helyezése után az egyesület vezetése reális célként határozta meg a bajnokság végére az ötödik pozíció megszerzését.

 

A felkészülési időszak zárásaként az orosháziak a Szekszárd Kupán vettek részt, ahol Fehér Orsi  és a Csáki–Tóth páros az ötödik helyen végzett, és mind a négyen – a csoportból továbbjutva – a főtáblán játszhattak tovább.

 

Az NB. I. az előző évekhez viszonyítva jelentős változáson ment át, hiszen a korábbi kétcsoportos bajnokság után először semleges pályán lejátszandó tornarendszerben akarták megrendezni, majd a végén a Versenybíróság a hagyományos oda-visszavágós forma mellett döntött. Ennek eredményeként az orosháziaknak – többek között – el kell utazniuk Komlóra, Kaposvárra, Nagykanizsára, Győrbe, ami nem kis többletköltséget jelent.

 

A szakvezetés, mivel Balogh Ágnes Kyra kölcsönben a Békési TE NB. III. osztályú férfi csapatában fog játszani, elsősorban a három utánpótláskorú játékos, Benkő Anett, Varga Bernadett és Hudák Dorina mellett Szabó Mariann szerepeltetését tervezi, de a szabály adta lehetőségeket kihasználva az első csapat keretéből Horváth Lilla, valamint az újonc Farkas Izabella játékára is számít. Velük szemben az elvárás a középmezőnyben végzés, de elsődleges szempont a rutinszerzés és a csapatbajnokság által biztosított szakmai fejlődés. A csapat az első fordulóban, szeptember 16-án 15 órai kezdéssel a Szombathely együttesét fogadja a Fürdő utcai teremben.

 

A klub az eddigi segítséget megköszönve, a megnövekedett feladatok és az ezekből keletkező többletkiadások alapján, a zökkenőmentes szereplés érdekében a szponzoraik mellett feltétlenül számít az önkormányzat további anyagi támogatására is.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.