2018. június 20., szerda,  Rafael
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2017. június 16., péntek
Megérdemelt bizalom a következő szezonra is
Mérlegen a 2016-2017. évi asztalitenisz csapatbajnokság
Szerző: K. A. J.
Az NB. I. megnyerése után két lehetőség állt a PET-BAU ASE Orosháza vezetése előtt: a korábbi évekhez hasonlóan az új szezonban is csak az I. osztályban indítják a csapatot, vagy a legminimálisabb anyagi háttér biztosításával vállalják az Extra Liga-szereplést. Végül az utóbbi döntés született, mivel az önkormányzat és a szponzorok segítségével megteremtődtek a szükséges feltételek, nem utolsósorban annak figyelembe vételével, hogy – az elnökség megítélése szerint – a sportolók által kivívott jogot nem szabad elherdálni, mert az csökkentené a következő versenyidőszak motivációs bázisát.

Képünk illusztráció! (Forrás: Recognition Awards)Tóth Edina leigazolásával megteremtődtek a sportszakmai célok merészebb feltételei, vagyis a bennmaradás kivívásán túl a 6-8. helyezés elérése kissé merész, de reális feladatnak tűnt.

 

A bajnokságban az alapcsapatot Tóth Edina, Csáki Rita és Horváth Lilla alkotta, mellettük Fuderer Dalma két mérkőzésen kapott szerepet.

 

A várakozásnak megfelelően Tóth Edina 33 győzelmével 75 százalékos teljesítményt ért el, s  ezzel a csapat legeredményesebb játékosa lett. Döntőnek bizonyult, hogy a riválisok ellen valamennyi olyan ellenfelét legyőzte, akikkel szemben a papírforma szerint erre reális lehetősége volt. Csáki Rita és Horváth Lilla 38, illetve 35 százalékos eredménnyel járult hozzá a hatodik helyezés eléréséhez, ugyanakkor a Tóth–Csáki páros egy-két győzelemmel elmaradt a várakozástól.

 

Szakmai szempontból jelentős tényező volt, hogy személyes baráti kapcsolat révén sikerült megnyerni Chikán Istvánt, a válogatott korábbi szövetségi kapitányát, hogy a fontos mérkőzéseken – hangsúlyozottan anyagi ellenszolgáltatás nélkül! – irányítsa a csapatot, a többi esetben továbbra is Bogdánffy Csaba ült a lányok mögött.

 

Döntés született arról, hogy a következő szezont is az EXTRA Ligában játszik majd a csapat, ehhez viszont további támogatók mellett a PET-BAU ASE Orosháza vezetése kérte az önkormányzat további arányos szerepvállalását. A szakmai munkában a jövőben is számíthatnak a volt szövetségi kapitány segítségére, ugyanakkor szükségük lenne még egy játékosra, akivel az alapcsapat tagjainak esetleges kiesése, betegsége, sérülése során a helyettesítést az eredményesség reményében a csapat meg tudná oldani – ismertette a szezon értékelését Bogdánffy Csaba szakosztályvezető.

 

Az NB.I. osztályba nevezett második csapatunk a hetedik helyen zárta a szezont, aminek fő oka az volt, hogy a felnőtt játékosaink, Szabó Mariann, Fuderer Dalma, Balogh Klaudia egyetemi, és munkahelyi kötelezettségeik miatt nem tudták az előző évek teljesítményét hozni. Ennek függvényében átalakítottuk a koncepciónkat, és az utánpótlásunk három 12-13 éves tehetsége Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina és Varga Bernadett mellett a tavaszi fordulók során a felnőttek sokkal kevesebb  játéklehetőséghez jutottak.

A következő szezonban a megszerzett rutin és tapasztalat birtokában kiegészülve a hazatérő Benkő Anettel további előrelépésükben és szakmai fejlődésükben bízunk.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.