2018. április 27., péntek,  Zita és Mariann
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2017. március 27., hétfő
Terven felül
Szerző: K. A. J.
Sikeresen szerepeltek a PET-BAU ASE versenyzői az újonc MOATSZ Kupán és a 2017. évi újonc csapatbajnokságon. A szövetség Tatán rendezte meg az újoncok egyik legjelentősebb ranglistaversenyét, melyen az orosházi sportolók az előzetes várakozást jelentősen felülmúlták.

Képünk illusztráció! (Forrás: The New York Times)

 

Az egyéni versenyben Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina és Molnár Levente ranglistahelyezésük alapján közvetlenül a főtáblára kaptak besorolást, míg Farkas Izabella és Halma Csaba a selejtezőcsoportból rajtolhatott. A kiemelt versenyeken az utóbbi két versenyző 2017-ben kezdte meg szereplését, így számukra a feladat a rutinszerzés és a versenylégkörhöz való alkalmazkodás volt. Csaba a csoportjából nem jutott tovább, Izabella viszont meglepetésre csoportelső lett, ezt követően a táblára jutásért játszott mérkőzésen szenvedett vereséget.

 

A főtáblán Kyra a szekszárdi Gajdács, majd  Hanustyik (Apagy) elleni győzelme után kitűnő játékkal, 3-1 arányban múlta felül a statisztikás válogatott Letanóczkit, a döntőbe jutásért kapott ki a hazai színekben játszó Adamiktól, így az előkelő harmadik helyen végzett.

 

Dorina Kemecsei (Statisztika) elleni győzelmével a 16 közé került, ahol színvonalas mérkőzésen kikapott a verseny későbbi győztesétől, a ranglistavezető Tölgyestől (Nyírbátor). Ezt követően a „helykijátszások” során valamennyi további ellenfelét legyőzve szerezte meg a kilencedik pozíciót.

 

Levente az első fordulóban aratott győzelme után kikapott a Dunakeszi játékosától, Freudtól, így nem jutott a legjobb nyolc közé.

 

A két lány egy-egy vereséggel játszotta végig az egész versenysorozatot, Kyra dobogós helyezése váratlan, de teljesen megérdemelt volt. Levente játékán nyomot hagyott hosszú betegeskedése, ami után csak négy edzéssel készülhetett a versenyre, aminek tükrében minden dicséretet megérdemel.

 

Az országos csapatbajnokságon a szakvezetés a nyolc közé várta a lányokat, akik ezt túlszárnyalva a dobogó harmadik fokára állhattak.

 

– A Balogh Ágnes Kyra, Hudák Dorina, Farkas Izabella trió a Statisztika „B”, a Soltvadkert és a Szekszárd csapatait egyaránt 3-1 arányban győzte le, ami után az elődöntőben 3-2 re hatalmas mérkőzésen kaptak ki a későbbi bajnok Statisztika „A” csapatától – mondta Bogdánffy Csaba szakosztályvezető. – Ez az eredmény azért is örvendetes, mert folytatódott a hagyomány, amely szerint az utánpótlás csapatbajnokságokon mindig volt dobogós helyezésünk. Biztató a jövőre nézve, hogy ezt a helyezést a legfiatalabb korosztályban sikerült elérnünk.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.