2023. szeptember 27., szerda,  Adalbert
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2023. szeptember 09., szombat
Világbajnoki ezüstérem Finnországban
Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője, Bessenyei Domos az ifjúságiak erőtörő versenyében, 26 induló közül, a második helyet szerezte meg
Szerző: Hírek
A finnországi Tamperében megkezdődött az ITF taekwon-do világbajnokság, amelyen három, Békés vármegyei versenyző is elindult. Az első napon, a Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője, Bessenyei Domos jól kezdte a küzdelmek sorát. A tizenhatba jutásért a paraguay Anghelo Villaba ellen lépett küzdőtérre, és meggyőző teljesítménnyel nyerte mérkőzését 4:0 arányban.

 

A világbajnoki ezüstérmes, Bessenyei Domos a Békés vármegyei, Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője. Kép forrása: Szerző

 

A nyolc közé jutásért már keményebb ellenféllel csapott össze, de sikerült izgalmas mérkőzésen, 2:1 arányban felül kerekedni a chilei Martin Cobo-n. A négybe, vagyis érmes helyre jutásért viszont alul maradt a román Mario Daviddal vívott mérkőzésen, így az ötödik helyen végzett ebben a nem könnyű súlycsoportban. Bár az éremszerzés nem sikerült, de dicséretet érdemel Domos teljesítményével.

 

Ami nem sikerült a küzdelemben, sikerült a töréstechnikában. Csütörtökön bonyolították le az ifjúságiak erőtörő versenyét, amelyen 26 induló közül, a második helyet sikerült megszerezni a küzdelemben jól ismert ellenfél, a román David mögött.

 

Bessenyei Domos úgy indult el a világbajnokságra, hogy édesapja, Bessenyei Ferenc mester szerint: „Az egyéni törésben részvétele további kihívást jelent számára. Ez a versenyszám a technikai precizitást és az erőt egyesíti, és Domosnak mindkettőben ki kell tűnnie a versenytársai közül. Az edzések során folyamatosan gyakorolta a megfelelő technikákat és a töréshez szükséges pontosságot, hogy a legjobb eredményt érje el a versenyen.”

 

A pénteki versenynapon, a felnőttek mezőnyében, két battonyai válogatott is csatasorba lép – egy időben. 9.00-kor kezdődik Mezei Nikolett küzdelme a 9-es tatamin, ahol a második mérkőzésen vív majd a malaysiai Saiful Nizam Nur Najihan ellenében, majd a küzdelmek után, egyéni speciál technikai töréssel folytatja. Rádai Imre versenye a csapat erőtörés versenyszámban, egy időben kezdődik péntek reggel tanítványa, Mezei Nikolett küzdelmével, így majd a veszprémiek edzője Mucsy Petra ül mögé.

 

 

Kép: A világbajnoki ezüstérmes, Bessenyei Domos a Békés vármegyei, Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője. Kép forrása: Szerző<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.