2023. szeptember 26., kedd,  Jusztina
 
 
 
 

Sport

[Sport]
2023. szeptember 02., szombat
Sikeres világbajnokság Győrben
A Shotokan Karate-Do International vezetése tavaly döntött Tokióban, hogy Magyarországot kérik fel a 14. SKIF vb megrendezésére - A felkérést a Békés vármegyei, szarvasi székhelyű, Lovász György vezette SKI MSZ elnöksége elfogadta
Szerző: Munkatársunktól
A Győr-Moson-Sopron vármegyei székhely, Győr adott otthont a 14. SKIF világbajnokságnak, amelyre 51 regisztráló ország csaknem 1100 versenyzőjétől több, mint 1600 nevezés érkezett egyéni versenyszámokban és 156 csapat is leadta nevezését, hogy összemérje tudását a tatamin.

Győr adott otthont a 14. SKIF világbajnokságnak, amelyre 51 regisztráló ország csaknem 1100 versenyzőjétől több, mint 1600 nevezés érkezett egyéni versenyszámokban és 156 csapat is leadta nevezését, hogy összemérje tudását a tatamin. Kép forrása: Szerző

 

A háromnapos verseny első napján, a fiatalok 16 éves korig és a masters kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Már ezen a napon is örülhettünk magyar sikernek, hiszen öt világbajnoki aranyérem mellett hat bronzérmet is nyertek versenyzőink. A legfiatalabbak között versenyzett a szarvasi Bagi Ádám is, aki bronzérmet szerzett kategóriájában.

 

Szombaton, a junior, az U21 és a felnőtt kategória versenyszámai következtek. Itt is sikeresek voltak a hazai versenyzők egy arany-, két ezüst- és egy bronzmedál volt a nap mérlege.

 

A világszövetség tagországainak vezetői egyöntetűen nyilatkozták, példaértékű volt a verseny lebonyolítása. Kép forrása: Szerző

 Vasárnap, a csapatküzdelmekkel folytatódott a vb. Ismét örülhettünk magyar sikernek. A junior női kumite csapat megvédte világbajnoki címét és a masters női kata csapat is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ekkor már látni lehetett, hogy az országok versenyében is jó helyen végezhet a magyar csapat. Az utolsó versenyszám befejezése után, már biztos volt, hogy Japán és Olaszország mögött Magyarországé a bronzérem az éremtáblán.

 

A kupát a versenyzők felkészülését segítő edzők vették át: Hecker Balázs, Laura Cheritah, Nguyen Thanh Tung, Krajcsi László, Vincze Virgil.

 

Hosszú út vezetett addig, hogy ez a verseny megvalósulhasson. Még az elmúlt évben döntött úgy a Shotokan Karate-Do International vezetése Tokióban, hogy Magyarországot kérik fel a 14. SKIF vb megrendezésére. A felkérést a – szarvasi székhelyű, Lovász György vezette – SKI MSZ elnöksége elfogadta és megkezdődött a verseny előkészítése. Helyszínválasztás, kapcsolatfelvétel a szállásokkal, honlap indítása, a tagországok tájékoztatása és sok-sok apróbb, nagyobb teendő. A szervező csapat – Bucs-Tonk Dóra, Bucs-Tonk Levente, Gáncs Krisztián, Jelen Róbert, Lovász Éva, Vadász Tamás -, az ország különböző településeiről állt össze Szarvastól Sopronig. Keveset szoktak erről írni, de a verseny zavartalan lebonyolítását közel hatvan fős önkéntes csapat segítette, akik napi 8-10 óra munkával járultak hozzá, hogy a világszövetség tagországainak vezetői egyöntetűen nyilatkozzák, a verseny lebonyolítása példaértékű volt. Így ez kettős siker az SKI Magyarországi Szövetsége számára, hiszen az elért eredmény és a megrendezés is sikert hozott hazánknak.

 

A világbajnokság programjának mindig része nemzetközi szeminárium is, ahol az SKI Honbu Dojo (központi edzőterem) vezető mesterei tartottak edzést. Danvizsgára is volt lehetőség, ahol a szombathelyi Maraton KSE vezetője Tóth Zoltán 4. dan fokozatot szerzett.

 

Végül megválasztották az SKIEF-et vezető bizottságok tagjait az elkövetkező két évre, amelyben ismét helyet kapott a hazai szövetség vezetője, Lovász György.

 

Minden kategóriában nyertek érmet a magyar versenyzők. Kép forrása: Szerző

 

 Kép1: Győr adott otthont a 14. SKIF világbajnokságnak, amelyre 51 regisztráló ország csaknem 1100 versenyzőjétől több, mint 1600 nevezés érkezett egyéni versenyszámokban és 156 csapat is leadta nevezését, hogy összemérje tudását a tatamin. Kép forrása: Szerző

 

Kép2: A világszövetség tagországainak vezetői egyöntetűen nyilatkozták, példaértékű volt a verseny lebonyolítása. Kép forrása: Szerző

 

Kép3: Minden kategóriában nyertek érmet a magyar versenyzők. Kép forrása: Szerző

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.