2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2022. május 12., csütörtök
Fél Békés megyét átautózta
Nyitott autót, indítókulccsal lopott a dévaványai férfi, Mezőkovácsházán – Méretlen gázt lopott a szarvasi nő, tűz ütött ki a házában, ekkor vették észre – Ügyészségi vádemelések
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, nagyobb kárt okozó lopás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 40 éves, büntetlen előéletű, szarvasi nővel szemben, aki méretlen gázt lopott. A járási ügyészség indítványa arra is kiterjedt, hogy a bűncselekménnyel elért vagyoni előnyt a bíróság vagyonelkobzás útján vonja el tőle – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 A dévaványai férfi mezőkovácsházi ház elől vitte el a nyitott autót, amelyben benne volt az indítókulcs. A kép illusztráció. Forrás: Dreamstime

 

A nő kizárólagos tulajdonában lévő, lakóhelyéül szolgáló családi házban nem működött gázszolgáltatás, fogyasztásmérő berendezés sem volt felszerelve, ezért a tüzelést fával és szénnel oldották meg. A nő 2019 januárjában, ismeretlen személy segítségével, a méretlen oldali gázvezetéket a jogosulatlanul kiépített gáznyomás-szabályozó alatt, egy flexibilis csővel kötötte össze a mért oldali gázvezetékkel. A csőcsatlakozás a gázszolgáltató engedélye nélkül, műszakilag szakszerűtlen módon történt. Tavaly, 2021. október 19-én, délelőtt, tűz ütött ki az ingatlanon, a gázszolgáltató helyszínre érkező munkatársa észlelte a gázóraszekrénynél a szabálytalan gázvételezést, és megtette a szükséges intézkedéseket. A nő 2019. január elseje és 2021. október 19-e között, 1 millió 135 ezer forint összegű kárt okozott a gázszolgáltatónak, amelyből havi részletekben, összesen 280 ezer forintot megfizetett.

 

A gázszerelő észlelte a szabálytalan bekötést a szarvasi nő házában. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

Jármű önkényes elvételének bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 28 éves, büntetett előéletű, dévaványai férfi ellen, aki a bűncselekményeket azonos alkalommal valósította meg.

 

A férfi 2021. november 3-án, hajnali fél egy körül, gyalogosan ment Mezőkovácsháza belterületén, és észlelte, hogy az Árpád utcában, parkol egy személygépkocsi. A férfi fázott, az autó ajtaja nyitva volt, beszállt a járműbe, a gépkocsit a benne hagyott indítókulccsal indította, majd Medgyesegyháza, Békéscsaba, Békés és Körösladány településeket érintve, Dévaványa vasútállomásig közlekedett, ott a gépkocsival megállt. Ezután, hogy a gépkocsi azonosítását megnehezítse, magához vette a forgalmi engedélyt, a gépkocsit bezárta, levette mindkét rendszámtáblát és hazagyalogolt.  Hazaérkezése után, a gépkocsi kulcsait, rendszámtábláit és a forgalmi engedélyt a házban, a szemetesbe dobta. Utóbb, a nyomozás során az autót, a benne lévő holmival együtt, az autó kulcsait, rendszámtábláit és forgalmi engedélyét a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek visszaadta, így az okozott kár megtérült.

 

A férfit a Szarvasi Járásbíróság nem sokkal korábban, 2021. szeptember 28-án, jogerőre emelkedett ítéletével közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt 10 hónap időtartamú, 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 1 évi időtartamú, közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A járási ügyészség a férfi beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a terheltet végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Mivel a bűncselekményeket a korábbi büntetés próbaideje alatt követte el, rendelje el a 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

 

 

Kép1: A dévaványai férfi mezőkovácsházi ház elől vitte el a nyitott autót, amelyben benne volt az indítókulcs. A kép illusztráció. Forrás: Dreamstime

 

Kép2: A gázszerelő észlelte a szabálytalan bekötést a szarvasi nő házában. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos



<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.