2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2022. január 25., kedd
Brutális férfiak nők bordáit törték
Az újkígyósi férfi barátnőjére borította a biciklit - Undorító féregnek nevezte gyermekei anyját az orosházi férfi - Befogadóját fenyegette megöléssel az újra utcára került, hajléktalan, orosházi férfi - Idős, békéscsabai nőt csapott be a vállalkozó
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a bűncselekmény felismerésére, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 34 éves, büntetlen előéletű, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, mályi illetőségű, de budapesti tartózkodási helyű férfival szemben, aki konvektor-csere és szén-monoxid érzékelő beszerelése révén csapott be egy 89 éves, békéscsabai nőt. A férfi 2019. február 5-én, egyéni vállalkozói tevékenységbe kezdett mályi székhellyel, főtevékenységeként nyílászáró beszerelést jelentett be. A vádbeli időben és a bűncselekmény elkövetését követően a férfi gáz- és fűtésszereléssel, konvektorok cseréjével, szén-monoxid érzékelők beszerelésével nem foglalkozott, és a szükséges képesítéssel vagy végzettséggel rendelkező munkavállalót sem alkalmazott - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

Ennek ellenére, a férfi ismerősével, 2019. február 25-én, megjelent békéscsabai, Bánszky utcai tömbháznál, és becsengetett egy földszinti lakásba. Az ingatlanban lakó, akkor 89 éves, idős kora miatt látási, mozgási problémákkal, demenciával küzdő és emiatt rendszeres segítségre szoruló, idős nőnek, a terhelt jogtalan haszonszerzés végett, valótlanul azt állította, hogy konvektorok cseréjével, és szén-monoxid érzékelők beszerelésével foglalkozik. Emiatt az idős nő őt és társát beengedte a lakásba. A férfi valótlan tartalmú, vállalkozási szerződést adott a sértettnek, amelyen egy konvektor cseréjét, szállítását, és egy CO-detektor felszerelését vállalta 2019. május 15-30-a között. Az idős sértett a szerződés teljesítése érdekében, 162 ezer forintot adott át előlegként a terheltnek. Utóbb, a terhelt az elvállalt munkát nem végezte el. Amikor a sértett és a gondozója több alkalommal keresték telefonon, valótlan kifogásokat hozott fel. Valójában a férfinak a szerződés megkötésekor és a pénz átvételekor a konvektor cseréje, az érzékelő leszállítása nem állt szándékában, de utóbb, a nyomozás során az okozott kárt megtérítette a sértettnek.

 

Súlyos testi sértés bűntette és büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy 36 éves, büntetlen előéletű békéscsabai illetőségű, de újkígyósi tartózkodási helyű férfi ellen, aki előbb megverte, majd meg is fenyegette barátnőjét. A férfi 2021. május 24-én, újkígyósi otthonában tartózkodott, szeszes italt fogyasztott és ismerősei társaságában bográcsozott. Este érkezett meg a barátnője, akivel hangos vitába keveredett, ezért a sértett nő a történtek miatt elindult a kerékpárjához, hogy távozzon a helyszínről. Amikor a sértett a járműhöz ért, a nézeteltérés miatt indulatos férfi mögé lépett, megragadta a haját és előbb a kapunak, majd a földre lökte. A földre került sértettet a férfi legalább három alkalommal a testén és a fején megrúgta, majd a kerékpárt is ráborította. Miután a sértett felállt és az utcára jutott, felszállt a kerékpárra, hogy távozzon a helyszínről, a férfi – a felelősségre vonása megelőzése érdekében – a sértett után futott és megfenyegette, hogy megöli, ha feljelentést tesz ellene. A nő félelmében nem tett feljelentést, a rendőrséget se értesítette, és orvosi ellátást sem vett igénybe. Állapota azonban rosszabbra fordult, így harmadnap bement a békéscsabai kórházba, ahol megállapították, hogy bordatörést szenvedett és értesítették a rendőröket.

 

Testi sértés vétségével, tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta egy 47 éves, büntetett előéletű, orosházi férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta volt házastársát, gyermekei anyját. A férfi és felesége több, mint 20 évig voltak házasok, házasságukból két gyermek született. A férfi, a nő, és közös gyermekeik a házasság felbontása után is ugyanazon orosházi házban laktak a bíróság által 2020 februárjában megállapított, osztott használat szerint. A terhelt és felesége házassága több éve problémákkal terhelt volt, a nézeteltérések a válást követően gyakran torkollottak veszekedésekbe, elsősorban a vagyonmegosztás, és a nő új párkapcsolata miatt. A veszekedések során a terhelt a sértettet hónapokon keresztül több alkalommal, rendszeresen az emberi méltóságát sértően, megalázóan szidalmazta, undorító féregnek, retkesnek nevezve, többször bántalmazta is, többször meglökte, a karját és a nyakát megszorította, olyan is előfordult 2020 szeptemberében, hogy lefejelte a nőt. Így 2020. május 21-én, is szóváltás alakult ki közöttük a házasságuk alatt vásárolt személygépkocsit terhelő pénzkölcsön miatt, melynek során a férfi nekilökte a nőt az előszobában lévő szekrénynek. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, bordatörést szenvedett.

 

Folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában szintén pénzbüntetés kiszabását indítványozta egy 37 éves, büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő orosházi illetőségű, de hajléktalan életmódot folytató férfi ellen, aki korábbi házigazdáját zaklatta. A hajléktalan életmódot folytató férfit 2019 nyarán befogadta magához egy orosházi nő, mivel anyagi nehézségekkel küzdött, és a férfi befogadásától várta, hogy a háztartás költségeihez hozzájárul. Az együttlakás során ugyan párkapcsolat nem alakult ki közöttük, de időnként intim viszonyba kerültek egymással. A nő, alkoholizáló életvitele miatt 2021. év elején elküldte a férfit lakásáról, az utcára került. Ezután a férfi legalább egy hónapig, heti rendszerességgel, legalább 8 alkalommal felkiabált a sértettnek, hogy engedje be a lakásába. Ez alkalmakkor azzal fenyegette meg a nőt, hogy megöli őt, ha nem engedi be, vagy ha új párkapcsolatot létesít. A férfi ebben az időszakban, több alkalommal, válogatás nélkül nyomkodta a kapucsengőt, hogy a lépcsőházba valaki beengedje. Előfordult, hogy felment a nő lakásához, a bejárati ajtón kopogtatott, és többször a lépcsőházban töltötte az éjszakát.

 

 

Kép: A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.