2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2022. január 25., kedd
Álló teherautónak hajtott
Dévaványán, figyelmetlen volt az autós - Ittas vezetők Békés megyében - Befejezett rendőrségi vizsgálatok: A nagyszénási motoros előzés közben betörte az autó tükrét - Elektromos kerékpárt loptak a sógorok, Sarkadon
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Dévaványán, az Árpád utcában, január 23-án, 12.45 óra körül, személygépkocsi vezetője figyelmetlenül közlekedett és nekiütközött egy álló teherautónak. A balesetben a jármű vezetője könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A dévaványai balesetben a vezető könnyű, az utas súlyos sérülést szenvedett. Kép: Police.hu

 

Békés megye útjain, január 17-e és  január 23-a között, négy gépi meghajtású jármű vezetőjével és tizenöt kerékpárossal szemben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a rendőröknek. Volt olyan ittas vezető, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy korábban a rendőrség eltiltotta a járművezetéstől. A 47 éves férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vette. Csütörtökön is előállítottak a rendőrök két autóst ittas járművezetés gyanúja miatt. Orosházán, a Lorántffy utcában, 18.45 óra körül, oldalára borult egy személyautó. A balesetben senki nem sérült meg. Gyulán, a Jókai Mór utcában, 20.45 óra körül, egy személygépkocsi lement az útról, jelzőtáblának és fának ütközött. A járművet vezető férfi könnyebben megsérült. Mindkét autóstól elvették vezetői engedélyüket és büntető-feljelentést tettek ellenük a rendőrjárőrök. A rendőrség ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, ne veszélyeztessék magukat, utasaikat, közlekedő partnereiket azzal, hogy ittasan vezetnek.

 

Közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 21 éves férfit, aki Nagyszénás közelében, 2021. október 16-án, 19.30 óra körül, egy személygépkocsi előzésébe kezdett motorkerékpárjával, majd amikor mellé ért, kézzel beleütött a visszapillantó tükrébe. A tükörlap kitört. A nagyszénási férfi elhajtott a helyszínről. A motoros férfi úgy látta, hogy előzés közben közeledik felé az autó, ezzel magyarázta tettét. Az Orosházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

Elektromos kerékpárt loptak el egy ház udvaráról Sarkadon. A Tornádó márkájú járgányt két férfi vitte el. A rendőrök megtalálták őket, a kerékpárt a tulajdonosa visszakapta. Eltűnt egy több tízezer forint értékű elektromos kerékpár 2021. november 4-én, éjjel, egy sarkadi ház udvaráról. Az utcakapu zárva volt, de belülről benne volt a kulcs. Erre hamar felfigyelt a két férfi, akik eladható holmit kerestek. Egyikük úgy gondolta, hogy az akkumulátorban jó pénz lehet, el tudná adni, ezért sógorát megkérte, hogy menjen be a bicikliért. Ő közben az utcán figyelt. El tudták vinni a kerékpárt, de csak alig egy hétig gondolhatták, hogy megúszták, mert a rendőrök hat nap alatt azonosították és elfogták őket. A kerékpárból az akkumulátort egyikük eladta, majd a biciklit az udvarában tárolta. A rendőrök mindkettőt lefoglalták és az elektromos kerékpárt sértetlenül visszaadták a tulajdonosnak. A sógorok ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait a rendőrök továbbították az ügyészségre.

 

 

Kép: A dévaványai balesetben a vezető könnyű, az utas súlyos sérülést szenvedett. Kép: Police.hu

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.