2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2022. január 24., hétfő
Kilencéves kislányt zaklatott
Békéscsabán, a férfi megfigyelte, mikor jár haza az iskolából a gyermek – Vádat emelt az ügyészség
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, személyes adattal visszaélés vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta egy 45 éves, büntetlen előéletű, dombiratosi illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki „kamuprofilokat” hozott létre és egy 9 éves kislányt is zaklatott. A férfi 2020. december 27-én, közösségi portálon, két álprofilt hozott létre a saját nevétől teljes mértékben különböző álneveken és azokra feltöltött egy békéscsabai férfit ábrázoló fényképfelvételt annak tudta és beleegyezése nélkül. A felhasznált fényképet a sértett valós profilján osztotta meg. A terhelt az egyik álprofilról 2020. december 30-án, délután, 32 darab üzenetet küldött, és több hanghívást kezdeményezett egy kétegyházi nőnél.

A férfi megfigyelte, hogy a kislány mikor jár haza az iskolából. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos

 

Ezután, 2021 januárjában, a másik álprofilról szintén több, hang-, és szöveges üzenetet küldött egy békéscsabai nőnek. A terhelt által felhasznált fényképen, a sértett férfi egyértelműen azonosítható, így az személyes adatnak minősül, és mivel a felhasználására, megosztására a sértett hozzájárulása nélkül került sor, ezzel jelentős érdeksérelmet okozott.

 

A férfi 2020 szeptembere és 2021 januárja között, Békéscsabán, rendszeresen zaklatott egy 9 éves kislányt, az utcán kísérgette, majd 2021 januárja és áprilisa között megfigyelte, hogy a kiskorú sértett mikor ér haza az iskolából. Általában heti két alkalommal, miután a gyermek leszállt az iskolabuszról, a lakótömbig elkísérte, a lépcsőházba felkísérte, beszélgetést kezdeményezett vele. A terhelt zaklató magatartásának hatására a kislányban olyan félelem alakult ki, hogy amikor meglátta a férfit az utcán, sírni kezdett, és félt egyedül lemenni az utcára - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

 

Kép: A férfi megfigyelte, hogy a kislány mikor jár haza az iskolából. A kép illusztráció. Forrás: Depositphotos<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.