2022. május 24., kedd,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2022. január 23., vasárnap
Dühében a vonat ablakát törte
Befejezett rendőrségi vizsgálatok: A mezőkovácsházi férfi nem tudta kinyitni a vonat ablakát – Orosházán, segédmotor-kerékpárt lopott a fiú, becsületes megtalálóként jelentkezett
Szerző: Sz. M.
Jogosítványa nincs, ennek ellenére ház elől, segédmotor-kerékpárt lopott egy fiú, Orosházán. Másnap újabb ötlete támadt, de még mielőtt megvalósította volna, a tulajdonos „nyakon csípte”. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A lopással gyanúsítható fiatalt a rendőrök 2021. július 30-án, 15 óra körül, állították elő Orosházán, a Szentesi útról. A 17 éves fiú az előző napon, este, kerékpárral ment a Téglagyári úton, ahol meglátott egy utcán parkoló segédmotor-kerékpárt. Közelebbről is megnézte és észrevette, hogy benne van az indítókulcs. Jogosítványa nincs, mégis elindult vele, a város határában földutakon motorozott, majd egy bozótos helyen elrejtette a járművet. Másnap az interneten látta, hogy a tulajdonos keresi járművét.

Orosházán, a segédmotor-kerékpárban hagyta a tulajdonos az indítókulcsot. Kép: Police.hu

 

Ekkor a fiúnak az az ötlete támadt, hogy ő lesz a megtaláló, még hangüzenetet is küldött a tulajdonosnak azzal, hogy „… én is keresni fogom a motort.” Ezután elment a rejtekhelyhez és elindult vele, de pechére meglátta a tulajdonos és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta őt. Az Orosházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

 

Békés megyében, vonaton rongált egy férfi, ököllel kiütött egy ablakot, mert nem tudta kinyitni. Rongálás miatt indított büntetőeljárást a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság egy férfi ellen, mert 2021. augusztus 3-án, este, ablakot tört ki a Békéscsaba és Kétegyháza között közlekedő vonaton. A 40 éves, mezőkovácsházi férfi elmondása szerint azon mérgelte fel magát, hogy nem tudta kinyitni az egyik ablakot. Miután hiába próbálkozott, ököllel célozta meg az üveget, ami nem állta az ütést, és összetört. A vonaton dolgozó jegyvizsgáló rögtön látta, mit csinált,  felírta a férfi adatait, majd a vasúttársaság feljelentést tett a rendőrségen. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen rongálás miatt büntetőeljárást indított. Ügyének vizsgálata után, a nyomozás iratait a rendőrség elküldte az ügyészségnek.

 

 

Kép: Orosházán, a segédmotor-kerékpárban hagyta a tulajdonos az indítókulcsot. Kép: Police.hu<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.