2021. január 25., hétfő,  Pál
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2021. január 14., csütörtök
Afgán és líbiai határsértők
A gyulai határátkelőn és Lőkösházánál fogták el őket - Kerékpáros balesetek Orosházán és Békéscsabán
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, január 12-én, Orosházán, a Mikes utca és a Kígyó utca kereszteződésében, 9.45 óra körül személygépkocsi és kerékpáros férfi ütközött össze. A biciklis elesett és könnyebben megsérült. Békéscsabán, a Szerdahelyi utcai kerékpárúton, 15.15 óra körül egy kerékpárral közlekedő férfi korlátnak ütközött. A férfinél felmerült az ittasság gyanúja, súlyosan megsérült. Január 13-án, 5.30 óra és 17.30 óra között nyolc határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Közülük hatan, 8 órakor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező kamion rakterében rejtőzködtek. A járművet közösen átkutató magyar és román rendőrök találták meg őket.

Két líbiai határsértőt fogtak el a rendőrök Lőkösháza külterületén. Kép: police.hu

 

 

 

A kamionban rejtőzködők mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat, és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal. A román hatóság eljárás indított ellenük. Másfél órával később, Lőkösháza külterületén fogtak el a rendőrök két férfit. Ők líbiai állampolgárnak mondták magukat, de nem tudták igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd átadták őket a román hatóság képviselőinek.

 

A Békés megyei határszakaszon, január 13-án, 17.30 óra és január 14-én, 5.30  óra között négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Mindannyian a január 13-án, 22.44 órakor, a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, román honosságú tehergépkocsiban rejtőzködtek. A magyar és a román rendőrök együtt átvizsgálták a járművet és a rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.