2020. október 24., szombat,  Salamon
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2020. október 11., vasárnap
Balesetek Békés megyében
A békési kerékpárosok ütközéséről szemtanúk jelentkezését várják - Kábítószergyanús törmelékek Szeghalmon és Gyulán
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, október 10-én, Kondoroson, a Szénási úton, 15.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben hárman könnyű sérülést szenvedtek. Két órával később, Békéscsaba külterületén, egy robbanómotoros kerékpáros férfi nekihajtott a szalagkorlátnak és elesett. A férfinél felmerült az ittasság gyanúja, a mentők könnyű sérüléssel vitték kórházba. Október 9-én, Mezőberényben, a Szabó Árpád utcában, 7.15 óra körül személyautó vezetője elsodort egy kerékpáros férfit, aki elesett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Kondoroson, a Szénási út és a Szabadság utca kereszteződésében, 15 óra után néhány perccel egy autós nem adott elsőbbséget és motorkerékpárosnak ütközött. A balesetben mindkét jármű vezetője könnyebben megsérült. Békésen, a Vásárszél utcai járdán, október 8-án, 17.15 óra körül összeütközött két kerékpáros, akik közül az egyik biciklis súlyos sérülést szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri a biciklis férfit, hogy a történtek körülményeinek tisztázása érdekében jelentkezzen. Várják azok bejelentését is, akik látták a balesetet.

Békéscsaba külterületén, október 10-én, szalagkorlátnak ütközött a robbanómotoros férfi, aki feltehetően ittas volt. Kép: Police.hu

 

 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság elérhetőségei: Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: +36/66/523-700). Emellett a két ingyenes, a nap 24 órájában hívható számon, a 112-es segélyhívón és a Telefontanú +36/80/555-111-es telefonszámán is lehet bejelentést tenni, az utóbbi elérhetőségen akár név nélkül is.

 

Kondoroson az autós nem adott elsőbbséget a motorkerékpárosnak október 9-én. Kép: Police.hu

 

 

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrjárőrök október 10-én, 14.45 óra körül Muronyban, a Juhász utcában. Egy békési autósnál pozitív értéket jelzett az alkoholszonda. A jármű vezetőjét a rendőrök előállították a Békési Rendőrkapitányságra, további két légalkohol-mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért a rendőrjárőrök büntető-feljelentést tettek az 54 éves férfi ellen.

 

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság nyomozói egy 24 éves férfi ellen indítottak büntetőeljárást kábítószer birtoklás vétség gyanúja miatt október 10-én. A szeghalmi férfit 22.15 órakor Szeghalmon, a Hunyadi utcában ellenőrizték a rendőrök, amikor ruhájában kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket és az őrléséhez szükséges eszközt találtak. A gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A rendőrség a lefoglalt növény kábítószer hatóanyag-tartalmát szakértővel vizsgáltatja meg. Szintén kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök egy személygépkocsiban, október 8-án, Gyulán. Az autóban négyen ültek, két utasnál a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett. A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklás gyanúja miatt kihallgatták a két férfit. A rendőrség a lefoglalt növényi törmelék kábítószer hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg.

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei október 8-án, 12 óra előtt néhány perccel Békéscsabán elfogtak egy 43 éves nőt, akinek csalás gyanúja miatt rendelte el körözését a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A Szolnoki Törvényszék elfogatóparancsot adott ki a nő ellen, mert nem kezdte meg büntetése letöltését. A békéscsabai nőt a rendőrjárőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

 

Súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről értesítették a rendőrséget 2020. július 27-én, 9.45 óra körül Gádoroson. A Bajcsy-Zsilinszky utca és a Nagy utca kereszteződésében a személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget és elütött egy kerékpáros nőt, aki elesett. A mentők a biciklist súlyos sérüléssel vitték kórházba. Az Orosházi Rendőrkapitányság a gádorosi autós ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt büntetőeljárást indított. A rendőrség a nyomozás rendőrségi vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.