2020. szeptember 29., kedd,  Mihály
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2020. szeptember 16., szerda
Ne váljanak áldozattá
Országos előadássorozat a gyermekotthonokban élőknek
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Békéscsabán is láthatták a gyermekotthonokban élő fiatalok a bűnmegelőzési előadássorozatot. Országszerte már több százan látták a „Kiállok érted” című bűnmegelőzési előadást, amely szeptember 11-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban is elhangzott. A program közel 100 résztvevőjét Barabás Ildikó r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főreferense és Deák Sándor r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója köszöntötte. Az országjáró kezdeményezés célja, hogy a gyermekotthonokban élő tizenévesek, a velük foglalkozó szakemberek képet kapjanak arról, hogyan válhat prostitúció, szexuális kizsákmányolás, emberkereskedelem áldozatává gyermek.

Kép: Police.hu

 

 

 

A Láthatáron Csoport és a K.V. Társulat előadása olyan kérdéseket vet fel, hogy milyen sors jut a szegénységbe született, nevelőotthonokban felnőtt fiataloknak, hogyan tudnak kitörni a szegénységből, kiktől kaphatnak segítséget. A segítségnyújtás, együttműködés módszereit beszélgetések, drámafoglalkozások keretében ismertetik meg a fiatalokkal, így közvetlenül eljutnak hozzájuk a legfontosabb üzenetek. Így például, hogy a jobb életet, könnyű pénzkereseti lehetőségről szóló ígéreteket mindig kezeljék fenntartásokkal. Ne adják meg személyes adataikat idegeneknek, ne adják oda személyes irataikat, igazolványaikat, útlevelüket senkinek. Bízzanak nevelőikben, ha problémájuk van, forduljanak hozzájuk. Tudtuk, engedélyük nélkül ne menjenek el az intézményből, otthonból, ahol élnek. Olyan útmutatást is kapnak, amely segítségével felismerhetik, ha veszélybe kerülnek, ráismerhetnek azokra a helyzetekre, amikor idegenek csupán érdekből próbálnak a bizalmukba férkőzni, majd miután ez sikerült, kihasználják őket.

 

 

Békéscsabán az előző állomásokhoz hasonlóan sikeres volt a program, a fiatalok és kísérőik érdeklődéssel nézték az előadást, majd aktívan vettek részt az azt követő beszélgetéseken - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.