2020. szeptember 29., kedd,  Mihály
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2020. szeptember 06., vasárnap
Újabb és újabb határsértők
Szíreket és irakiakat fogtak el Békés megyében - Ukrán sofőr gyanúsítható embercsempészéssel
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Battonya külterületén, szeptember 6-án, 3 óra körül a rendőrök tizenhat határsértőt fogtak el. A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Mezőhegyes külterületén, szeptember 5-én, 20.30 óra körül a rendőrök egy személygépkocsit állítottak le. A magyar rendszámú autót egy ukrán állampolgár vezette, és a járműben rajta kívül kilencen utaztak. Az utasok közül heten szír, ketten iraki állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a határsértőket és a személygépkocsi embercsempészéssel gyanúsítható vezetőjét is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

Határsértőket fogtak el Békés megyében. A kép korábbi felvétel. Forrás: Police.hu

 

 

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 Mezőkovácsházán, szeptember 5-én, 10.30 óra körül lakossági bejelentésre ellenőriztek a rendőrök két külföldit. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásuk után, szeptember 5-én, 15 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

 

Orosházán, a buszpályaudvaron, szeptember 5-én, 13.30 óra körül igazoltattak a rendőrök két külföldi férfit, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd szeptember 5-én, 19.45 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.