2020. augusztus 7., péntek,  Ibolya
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2020. augusztus 02., vasárnap
Határsértők Dél-Békésben
Tizenkét külföldit átadtak a román hatóságnak - Balesetek könnyű sérülésekkel Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, július 31-én, Dévaványán, az Eötvös utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésében, 6 óra után néhány perccel tehergépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget és összeütközött egy segédmotoros kerékpáros férfival, aki elesett és könnyebben megsérült. Békésen, a Csabai utcában, 16.15 óra körül hátulról egymásnak ütközött három személygépkocsi. A balesetben az egyik autó utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Csabaszabadi külterületén, 19 óra előtt néhány perccel egy kisteherautó vezetője letért az útról, árokba csúszott és fának ütközött. A jármű vezetője megsérült, sérülése nem súlyos. Augusztus elsején tizenhárom határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható szír férfit fogtak el - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Békésen három személygépkocsi hátulról ütközött össze. Kép: police.hu

 

 

 

Lakossági bejelentés alapján ellenőriztek a rendőrök négy külföldit augusztus elsején, 14.30 óra körül, Nagykamaráson. A három férfi és egy nő szír állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. Nyolc határsértőt fogtak el a rendőrök szintén augusztus elsején, 16 óra után néhány perccel, Medgyesegyháza külterületén.

 

 

Dévaványán a tehergépkocsi nem adta meg az elsőbbséget a segédmotorosnak. Kép. police.hu

 

 

A külföldiek közül hárman irakinak, hárman palesztinnak, ketten szírnek mondták magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök mindannyiukat előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. A Battonya és Mezőhegyes közötti úton, ugyancsak augusztus elsején, 19.35 órakor leállítottak a rendőrök egy német rendszámú személygépkocsit, amelyben ketten ültek. Az autót szír állampolgár vezette, akinek szír útlevele és német tartózkodási engedélye van. Utasa szintén rendelkezik szír útlevéllel, azonban azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök az embercsempészéssel gyanúsítható gépkocsivezetőt és utasát is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

 

Csabaszabadinál a kisteherautós fának ütközött. Kép: police.hu

 

 

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A Nagykamaráson négy, majd másfél órával később, Medgyesegyháza külterületén elfogott nyolc határsértő Romániából illegálisan érkezett. A külföldiek közül hatan szír, hárman iraki, hárman palesztin állampolgárnak vallották magukat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a határsértőket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd augusztus elsején, 20 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.<
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.