2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2020. július 31., péntek
Kábítószeresen és ittasan vezettek
A rendőrségi vizsgálatok, ügyészségi vádemelések után pénzbüntetés, járművezetéstől eltiltás az ítélet
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Békéscsabai Járási Ügyészség négy kisebb súlyú ügyben is tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalát kezdeményezte. Kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat július 21-én, a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 26 éves, békéscsabai férfi ellen, akivel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozták. A férfi 2018. december 11-ét megelőzően marihuánát szerzett ismeretlen személytől, amelyet otthonában elfogyasztott. A rendőrségi eljárás során a férfi vizeletmintájában azonosították a marihuána kábítószernek minősülő hatóanyagát. Kábítószer birtoklásának vétsége a vád tárgya abban az ügyben is, amelyben a Békéscsabai Járási Ügyészség július 24-én emelt vádat egy 25 éves, kétegyházi férfi ellen, akivel szemben szintén pénzbüntetés kiszabását indítványozták - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A rendőrség több ittas vezetőnél intézkedett Békés megyében. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

A férfi 2019. november 26-át megelőzően, ismeretlen körülmények között ecstasyt, és speedet szerzett, amelyeket elfogyasztott. A férfi hozzájutott marihuánához is, amelynek egy részét Békéscsabán elfogyasztotta, fennmaradó részét személygépkocsiban tartotta. A rendőrség 2019. november 26-án a gépkocsival közlekedő férfit intézkedés alá vonta, a jármű jobboldali ajtajának tárolórekeszéből zöld színű növényi anyagot foglalt le. A rendőrség a férfit előállította, gyorstesztet alkalmaztak, majd a pozitív eredmény után vizeletminta-vételre került sor. A férfi szervezetében többféle kábítószer hatóanyagát mutatták ki, ami a fogyasztást támasztja alá, a lefoglalt növényi anyag is kábítószer tartalmú volt.

 

 

A Békéscsabai Járási Ügyészség július 20-án, ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves, békéscsabai férfival szemben, akinek pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványoztak. A férfi 2020. június 23-án, kora délután, békéscsabai italmérőben legalább 6 deciliter sört ivott. Ezután személygépkocsijába ült, és Békéscsaba lakott területén közlekedett a Tölgyfa utcán a Haán Lajos tér irányába. Az ellenőrzést végző rendőrjárőr intézkedett, a férfi alkoholszondás vizsgálatát elvégezte, majd ittasságát észlelve a Békéscsabai Rendőrkapitányságra állította elő, ahol a hitelesített készüléken mintát vettek tőle. Megállapítható volt, hogy a férfi a járművet igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette.

 

 

Ittasan elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 36 éves, dobozi férfi ellen 2020. július 20-án, akivel szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozták. A férfi 2020. július 4-én, kora délután, dobozi italmérőben legalább 6 deciliter sört és 0,3 deciliter tömény italt ivott. Ezután a vádlott élettársa tehergépkocsijába ült, és Doboz lakott területén közlekedett lakásához. Az ellenőrzést végző rendőrjárőr a férfival szemben intézkedett, alkoholszondás vizsgálatot végzett, majd ittasságát észlelve a Békéscsabai Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a hitelesített készüléken mintát vettek tőle. A férfi úgy vett részt a közlekedésben, hogy szervezetében enyhe fokú befolyásoltságot mutató alkohol-koncentráció volt.

 

 

A Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 225 ezer forint pénzbüntetésre és egy év „B” kategóriába tartozó járművezetéstől eltiltásra ítélt a Szarvasi Járásbíróság előkészítő ülésen, 2020. július 23-án egy 45 éves, szarvasi férfit. A férfi 2020. március 14-én, kora este, szarvasi otthonában legkevesebb 1 liter sört fogyasztott el. Ezután személygépkocsijába ült, és azzal Szarvas belterületén közlekedett, amikor a rendőrök megállították, és közúti ellenőrzés alá vonták. A férfival szemben alkalmazott elektromos alkoholteszter ittasságot jelzett, ezért a járőrök előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra, ahol a hitelesített eszközön is mintát vettek tőle. A vádlott szervezetében az alkohol-koncentráció közepes fokú befolyásoltságot mutatott.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.