2020. szeptember 30., szerda,  Jeromos
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2020. február 11., kedd
Gyorshajtók Békés megyében
Folyamatosan érkeznek határsértők - Baleset Szabadkígyósnál
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Szabadkígyós külterületén, február 9-én, 0.50 órakor árokba hajtott, majd fának ütközött egy személygépkocsi. A jármű vezetője és utasa súlyos sérülést szenvedett. Battonyán, február 10-én, 8.45 óra körül igazoltattak a rendőrök egy külföldit. A férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a külföldit a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatása után, február 10-én, 14 órakor átadták őt a román hatóság képviselőinek. Békéscsabán, a vasútállomáson a biztonsági szolgálat munkatársainak jelzésére, február 10-én, 4.37 órakor igazoltattak a rendőrök négy külföldit. Közülük három férfi marokkói, egy líbiai állampolgárnak mondta magát.

Ez az autós 90 helyett 146 km/óra sebességgel hajtott. Kép. police.hu

 

 

 

A négy külföldi egyike sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a külföldieket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásuk után, február 10-én, 19.30 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek. Két határsértőt fogtak el a rendőrök február 9-én, 6.40 órakor Lőkösházán. A nőt és a férfit utóbuszról szállították le. Egyikük szírnek, társa irakinak mondta magát, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A férfi és a nő Románia felől illegálisan érkeztek Magyarországra, előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd február 9-én, 13.10 órakor mindkettőjüket átadták a román hatóság képviselőinek. 

 

Szabadkígyósnál árokba hajtott és fának ütközött az autós. Kép: police.hu

 

 

 

Nyolc óra alatt negyvenkét gyorshajtót mért be a rendőrség traffipax készüléke Békéscsabán és környékén. A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. Több útszakaszon, köztük a 44-es számú főúton, Békéscsaba és Kondoros között is mért a traffipax február 9-én. Ezen a napon nyolc óra alatt negyvenkettő szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. Volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 146 km/órával hajtott. Egy-egy útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet az út besorolása, minősége és környezeti sajátosságai alapján határozzák meg a szakemberek. A gyorshajtás veszélyezteti a közlekedők biztonságát. A balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy betartják a szabályokat - ajánlja a közlekedők figyelmébe a Békés Megyei rendőr-főkapitányság.

 

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság február 8-án őrizetbe vett egy férfit. A 35 éves orosházi férfinek az Orosházi Járásbíróság rendelte el körözését ittas járművezetés bűncselekmény elkövetése miatt.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy személygépkocsi-vezetőt február 8-án, 9.30 óra körül Békésen. A férfit a Táncsics utcában igazoltatták és olyan magas légalkohol értéket mértek nála, amely alapján büntetőeljárás indult ellene.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.