2020. július 15., szerda,  Henrik és Roland
 
 
 
 

Közéleti tények

[Közéleti tények]
2019. november 28., csütörtök
Fa állította meg a teherautót
Hárman haltak meg Bélmegyernél - Vádat emelt az ügyészség
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 62 éves büntetlen előéletű, vésztői férfi ellen, aki 2019 februárjában Bélmegyer külterületén okozott halálos kimenetelű balesetet. A baleset következtében egy 26 éves, egy 35 éves és egy 63 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A férfi 2019. február 14-én, 16 és 17 óra között egy építőipari cég tulajdonában lévő kistehergépkocsit vezetett Bélmegyer lakott területén kívül, a 4234. számú úton, Tarhos felől Vésztő irányába 98-99 kilométer óránkénti sebességgel. A járműben négy utas tartózkodott, köztük a sofőr három hozzátartozója.

Idén, februárban hárman haltak meg a kisteherautóban. Forrás: Békés Megyei Főügyészség

 

 

 

A vádlott a gépkocsival az egyik egyenes vonalvezetésű útszakaszon – tisztázatlan okból –, fékezés nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ott lehaladt az útpadkára és egy, körülbelül 210-245 centiméter kerületű fának ütközött. A baleset következtében a jobb első, a jobb hátsó és a középső ülésen utazó férfi súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhalálozott. A sofőr és negyedik utasa súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között volt a vádlott 63 éves testvére és 26 éves unokaöccse is.


A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetésétől, és kötelezze a nyomozás során felmerült több mint 900 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás az Békési Járásbíróságon folytatódik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.